Próbáld ki ezt a rakott ételt, nem fogod megbánni!

Étkezés
Próbáld ki ezt a rakott ételt, nem fogod megbánni!
A rakott ételek a háziasszonyok legjobb barátai, és ezt ezzel a recepttel még tovább tudjuk fokozni.

Miért főzzél rendszeresen rakott fogásokat?

A rakott ételekben az a jó, hogy tetszés szerint variálhatod az alapanyagokat és a fűszerezést, tehát nagyon változatosan elkészíthetők, ugyanakkor nem igényelnek nagy konyhai rutint. Ha az alapokkal tisztában vagy – amit mi most megmutatunk -, már egyszerűen a fantáziádra bízhatod magad.  A rakott ételek igazából még időigényesnek sem mondhatók, hiszen miután összeállítottad őket, a sütőben „maguktól” megsülnek. Nem kell mellettük állni, folyamatosan figyelni, közben foglalkozhatsz a családdal vagy más teendőkkel, de akár pihenhetsz is. 

És ami még plusz jó hír: a Maggi Fűszeres tepsis burgonya vagy a Maggi rakott tészta alappal tényleg pofonegyszerű dolgod lesz. Tudtad, hogy miért hívjuk őket maradékmentő alapoknak? Mert a kamrában vagy a hűtőben található még felhasználható, megmaradt alapanyagokkal kombinálva őket fantasztikus fogásokat készíthetsz belőlük! Így könnyen csökkentheted az otthoni élelmiszerpazarlást is.  Ugye, milyen menő?

Jöjjön most egy rakott édesburgonya recept, amit aztán a kamrádban található alapanyagokból kedvedre változtathatsz.

Rakott édesburgonya, kolbásszal, tetején bacon szeletekkel, sajttal

Rakott édesburgonya, kolbásszal, tetején bacon szeletekkel, sajttal

4

Hozzávalók

  • 80 dkg édesburgonya
  • 10 dkg kolbász vékonyra szelve
  • 15 dkg bacon kockákra vágva
  • 6 db tojás
  • 1 tasak Maggi Fűszeres tepsis burgonya alap
  • 3 dl tej
  • 2 dl víz
  • 10 dkg reszelt sajt
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítés

  1. A megpucolt édesburgonyát 3-4 nagyobb darabra vágva 220 fokra melegített sütőben süsd annyira puhára, hogy utána még könnyen karikákra tudd majd vágni.
  2. Míg sül az édesburgonya, a bacont pirítsd le, a tojásokat pedig főzd keményre.
  3. A sült édesburgonyát szeld karikákra, a szeleteket tedd egy hőálló tál aljára.
  4. Tedd az édesburgonyára a kolbász szeleteket, majd a tojást. Erre jöhet egy újabb réteg édesburgonya és tojás.
  5. A Maggi Fűszeres burgonya alapot keverd össze 2 dl hideg vízzel és 3 dl tejjel, és öntsd a rétegezett édesburgonyára.
  6. Szórd a tetejére a bacon kockákat, és a reszelt sajtot, majd 200 fokos sütőben süsd 30 percig.

Fontos, hogy lehetőleg minden étkezéshez egyetek friss zöldséget, ezért kínálj a rakott édesburgonya mellé friss kevert salátát!