Miért főzzél rendszeresen rakott fogásokat?
A rakott ételekben az a jó, hogy tetszés szerint variálhatod az alapanyagokat és a fűszerezést, tehát nagyon változatosan elkészíthetők, ugyanakkor nem igényelnek nagy konyhai rutint. Ha az alapokkal tisztában vagy – amit mi most megmutatunk -, már egyszerűen a fantáziádra bízhatod magad. A rakott ételek igazából még időigényesnek sem mondhatók, hiszen miután összeállítottad őket, a sütőben „maguktól” megsülnek. Nem kell mellettük állni, folyamatosan figyelni, közben foglalkozhatsz a családdal vagy más teendőkkel, de akár pihenhetsz is.
És ami még plusz jó hír: a Maggi Fűszeres tepsis burgonya vagy a Maggi rakott tészta alappal tényleg pofonegyszerű dolgod lesz. Tudtad, hogy miért hívjuk őket maradékmentő alapoknak? Mert a kamrában vagy a hűtőben található még felhasználható, megmaradt alapanyagokkal kombinálva őket fantasztikus fogásokat készíthetsz belőlük! Így könnyen csökkentheted az otthoni élelmiszerpazarlást is. Ugye, milyen menő?
Jöjjön most egy rakott édesburgonya recept, amit aztán a kamrádban található alapanyagokból kedvedre változtathatsz.
Rakott édesburgonya, kolbásszal, tetején bacon szeletekkel, sajttal
Fontos, hogy lehetőleg minden étkezéshez egyetek friss zöldséget, ezért kínálj a rakott édesburgonya mellé friss kevert salátát!