Étkezés
4
Hozzávalók
- 1 csomag zöld spárga
- 8 szem koktélparadicsom félbe vágva
- 1 nagy marék dió vagy napraforgómag száraz serpenyőben lepirítva
- 280 g tonhal konzerv
- 4 tojás keményre főzve
- 3 ek olívaolaj
- 2 tk MAGGI Fokhagymás fűszerkeverék
Elkészítés
- A megpucolt spárgát (ha segítségre van szükséged a pucoláshoz, olvasd el korábbi cikkünket), forrásban levő vízben főzd, amíg megpuhul, de még nem fő szét. Ez kb. 5-7 perc.
- Közben főzd meg a tojásokat is. Akkor lesz a legfinomabb, ha nem főnek túl keményre, hanem a sárgájuk egy picit lágy marad. Ehhez az állapothoz 7 perc főzés kell forró, de nem lobogó vízben.
- Ezzel egyidőben a magokat is meg tudod pirítani forró, száraz serpenyőben, és még a paradicsom félbevágására is lesz időd.
- Mikor a spárga megfőtt, öntsd le róla a főzővizet, és öblítsd le hideg vízzel.
- Vágd kb. 3 cm-es darabokra, tedd egy tálba a félbe vágott paradicsomokkal és a lecsöpögtetett tonhalkonzervvel együtt.
- Az olajat keverd össze a fűszerkeverékkel, majd a saláta hozzávalóit forgasd meg a fűszeres olajban.
- Tálald keménytojással és szórd meg pirított magokkal! Egy szelet teljes kiőrlésű kenyérrel kiadós saláta, ami főfogásként is megállja a helyét.