Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Mindent a bazsalikomról

Nassolnivalók nyári estékre - mártogatósok

Spárga, most levesben

Nem, nem a Bridget Jones-féle változat… Próbáld ki, imádni fogod! 

Itt a spárga szezon, és nincs ötleted, mit főzz belőle? Ami mindig bejön, az a nassolnivalónak, köretnek és mártogatósnak egyaránt fogyasztható főtt, roppanós spárga, melynek receptjét korábbi cikkünkben megtalálod. 

Ha még csak barátkozol ezzel a fantasztikus zöldséggel, a fenti cikkünkből azt is megtudhatod, hogy lehet a legegyszerűbben megpucolni a spárgát.

És ha ezek után még több receptet szeretnél, jöjjön most egy szuper spárgakrémleves.

Spárgakrémleves recept

Hozzávalók:
1 kis fej vöröshagyma apróra vágva
1 csomag zöldspárga megpucolva
1 csokor petrezselyem felaprítva
2 kis szem burgonya kockákra vágva
5 dl víz
1 db MAGGI Zöldségleveskocka
1 dl tejszín
2-3 ek olaj vagy vaj
só, bors, szerecsendió ízlés szerint

 

  1. A spárgákat tisztítás után aprítsd 2-3 cm-es darabokra. 
  2. Az apróra vágott hagymát olajon vagy vajon dinszteld meg, öntsd rá a spárgákat és a krumplit, pirítsd fél percig, majd az egészet öntsd fel 5 dl forró vízzel. 
  3. Dobd a vízbe a MAGGI leveskockát és a petrezselymet, és addig főzd, míg a zöldségek megpuhulnak.
  4. Botmixerrel turmixold pépesre, keverd bele a főzőtejszínt, rottyants rajta egyet, majd ízlés szerint sóval, borssal, szerecsendióval ízesítd.
 Egy kevés citromlével is ízesítheted, miután levetted a tűzről, remekül kiemeli az ízeket. 
Tálaláshoz szórj a tetejére pirított szezámmagot, vagy 1-2 egészben hagyott spárgát. 
Ha szeretnél még több tippet, mivel dobhatod fel a krémleveseket, kattints korábbi cikkünkre.