Fenyőtoboz desszert Chocapic gabonapehelyből

Zserbógolyó - Tökéletes karácsonyi desszert 20 perc alatt

Gluténmentes édesség - tápióka puding

Ezt a gluténmentes tápióka puding receptet mindenképp próbáld ki!

Tápiókapuding idénygyümölcssel


A tápióka egy apró fehér gyöngy, ami nedvesség hatására átlátszó lesz, a folyadékot pedig kocsonyássá teszi. Így hát adja magát, hogy pudingot készíts belőle.

35g tápiókagyöngyhöz nagyjából 3 dl folyadékot adj, ha pudingot készítesz. Mivel a tápióka teljesen semleges ízű, a folyadékot kell ízesítened annak megfelelően, milyen ízű pudingot szeretnél. A folyadék lehet például tej, vagy kókusztej és víz keveréke.
Nagyon finom, ha a kókusztejbe belefőzöl egy csillagánizst, de fahéjjal, vaníliával és mézzel is szuper. Gyümölcsnek pedig bármit használhatsz, amit otthon találsz, banán, eper, málna, bogyós gyümölcsök mind nagyon jól állnak neki, ha pedig kipróbálnál valami egzotikusat, készíts mangós tápióka pudingot!

 

  1. 15-20 percre áztasd a tápiókagyöngyöt vízbe, majd szűrd le.
  2. A pudinghoz használt folyadékot főzd fel, ízesítsd, majd add hozzá a tápiókagyöngyöt. 
  3. Kevergesd addig, míg sűrűsödni kezd, ekkor azonban azonnal vedd le a tűzről.
  4. Öntsd poharakba, tetejére szeletelj idénygyümölcsöt.

 

Nestlé tippünk
Ha nincs időd desszertet készíteni, válaszd a gluténmentes Nesquik szeletet!