Spárga receptek, amiket imádni fogsz

Étkezés
spárga
Bővítsd spárga recept repertoárodat ezekkel ez egyszerűen elkészíthető fogásokkal!

Ha eddig még nem főztél spárgából, kezdd el most!

A spárga szezont érdemes a lehető legjobban kihasználni. A spárga szuper finom és egészséges zöldség. Rostban gazdag, A-, E-, C-, K- és B6-vitamin tartalma jelentős, emellett pedig tartalmaz folsavat, vasat, rezet és kalciumot is.

Sokan megriadnak tőle, mert nem tudják, hogy kell megpucolni, és nincs igazán jó spárga receptjük sem. Mi most mindenre mutatunk megoldást! A spárga pucolását és a legegyszerűbb spárga receptet korábbi spárgás cikkünkben olvashatod. Ha az első lépéseket megtetted, akkor már nincs is más dolgod, csak minél változatosabban beépíteni az étrendbe!

A mi idei kedvenc villámreceptjeink spárgából a következők:

Omlett spárgával

omlett spárgával
Reggelire rántotta vagy omlett spárgával?
4

Hozzávalók

  • 1 csomag zöld spárga
  • 8 tojás
  • 1 kis fej vöröshagyma apróra vágva
  • 3 ek olaj
  • só, bors, friss zöldfűszer ízlés szerint

Elkészítés

  1. A spárgákat pucold meg, majd vágd kb. 3 cm-es darabokra.
  2. Forró serpenyőben, olajon, kevergetés mellett dinszteld meg a vöröshagymát, add hozzá a spárgát, pirítsd, míg megpuhul.
  3. Mikor a spárga már puha (nem kell túl puhára sütni, jó, ha van egy kis roppanóssága), vedd ki a felét a serpenyőből, és tedd félre egy tálra.
  4. Öntsd az előre felvert tojásokat a serpenyőbe, fűszerezd ízlés szerint, és készíts belőle rántottát vagy omlettet.
  5. Ha kész, a tetejét szórd meg a félretett spárgával.

Tonhalas spárga saláta keménytojással

tonhalas spárga
4

Hozzávalók

  • 1 csomag zöld spárga
  • 8 szem koktélparadicsom félbe vágva
  • 1 nagy marék dió vagy napraforgómag száraz serpenyőben lepirítva
  • 280 g tonhal konzerv
  • 4 tojás keményre főzve
  • 3 ek olívaolaj
  • 2 tk MAGGI Fokhagymás fűszerkeverék

Elkészítés

  1. A megpucolt spárgát (ha segítségre van szükséged a pucoláshoz, olvasd el korábbi cikkünket), forrásban levő vízben főzd, amíg megpuhul, de még nem fő szét. Ez kb. 5-7 perc.
  2. Közben főzd meg a tojásokat is. Akkor lesz a legfinomabb, ha nem főnek túl keményre, hanem a sárgájuk egy picit lágy marad. Ehhez az állapothoz 7 perc főzés kell forró, de nem lobogó vízben.
  3. Ezzel egyidőben a magokat is meg tudod pirítani forró, száraz serpenyőben, és még a paradicsom félbevágására is lesz időd.
  4. Mikor a spárga megfőtt, öntsd le róla a főzővizet, és öblítsd le hideg vízzel.
  5. Vágd kb. 3 cm-es darabokra, tedd egy tálba a félbe vágott paradicsomokkal és a lecsöpögtetett tonhalkonzervvel együtt.
  6. Az olajat keverd össze a fűszerkeverékkel, majd a saláta hozzávalóit forgasd meg a fűszeres olajban.
  7. Tálald keménytojással és szórd meg pirított magokkal! Egy szelet teljes kiőrlésű kenyérrel kiadós saláta, ami főfogásként is megállja a helyét.