Villámgyors fánk

Étkezés
Villámgyors fánk
Szereted a fánkot, de nem akarsz a kelesztéssel bajlódni? Ezzel a sütőporos fánkkal még a kezdők is könnyedén megbirkóznak.
4

Hozzávalók

  • 30 dkg liszt
  • 3 csapott evőkanál cukor
  • 2 tojás
  • 2 kis doboz natúr joghurt
  • 5 dkg vaníliás cukor vagy porcukor
  • 1/2 csomag sütőpor

Elkészítés

  1. Egy tálban keverd össze a lisztet, a cukrot, a két tojást és a joghurtot, majd add hozzá a masszához a sütőport.
  2. Gyúrd át alaposan a tésztát, hogy homogén és csomómentes legyen.
  3. Formázz kanálnyi tésztadarabokat és szaggasd bele a forró olajba. A sütőportól szépen megpuffad, ezért általában magától átfordul, ha mégsem, villával forgasd meg a kis gömböket.
  4. Légy résen, mert gyorsan sül!
  5. Ha kész, szedd papírtörlőre és még melegen szórd meg vaníliáscukorral.

A tészta meglehetősen lágy, ezért legjobb, ha evőkanállal mered bele az olajba.