Étkezés
Szereted a fánkot, de nem akarsz a kelesztéssel bajlódni? Ezzel a sütőporos fánkkal még a kezdők is könnyedén megbirkóznak.
4
Hozzávalók
- 30 dkg liszt
- 3 csapott evőkanál cukor
- 2 tojás
- 2 kis doboz natúr joghurt
- 5 dkg vaníliás cukor vagy porcukor
- 1/2 csomag sütőpor
Elkészítés
- Egy tálban keverd össze a lisztet, a cukrot, a két tojást és a joghurtot, majd add hozzá a masszához a sütőport.
- Gyúrd át alaposan a tésztát, hogy homogén és csomómentes legyen.
- Formázz kanálnyi tésztadarabokat és szaggasd bele a forró olajba. A sütőportól szépen megpuffad, ezért általában magától átfordul, ha mégsem, villával forgasd meg a kis gömböket.
- Légy résen, mert gyorsan sül!
- Ha kész, szedd papírtörlőre és még melegen szórd meg vaníliáscukorral.
A tészta meglehetősen lágy, ezért legjobb, ha evőkanállal mered bele az olajba.