Töltött cukkini másképp

Étkezés
Töltött cukkini másképp
Ez nem a hagyományos, félbevágott cukkini, aminek a közepét kiszeded, és a helyére töltesz mindenféle finomságot.

Hozzávalók

  • 2 cukkini
  • 6-8 dkg kecskesajt (vagy 1 csomag mozzarella)
  • 2 kisebb paradicsom
  • 1 tk bazsalikom
  • 1 tk oregano
  • 1 tk kakukkfű
  • 3 ek olívaolaj
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítés

  1. A cukkinik végeit mosás után vágd le, majd hosszában 2 csíkban vágd be őket. A bemetszések annyira legyenek mélyek, és annyira legyenek távol egymástól, hogy amikor bele töltöd a paradicsomot és a sajtot, ne essen szét a cukkini. 
  2. A cukkiniket tedd olívaolajjal vékonyan átkent alufóliára (mindegyiket külön fólia darabra, mert majd be fogod őket csomagolni), a vágásokba szórj sót, borsot, majd az egyik hasadékba karikákra vágott paradicsomot tegyél, míg a másikat kecskesajttal, vagy karikákra vágott mozzarellával töltsd. 
  3. A tetejét locsold meg 1 ek olívaolajjal, és szórd meg a fűszerek egyvelegével. Ezután a cukkiniket egyesével csomagold alufóliába, és 200 fokra előmelegített sütőben süsd meg.