Étkezés
Ez nem a hagyományos, félbevágott cukkini, aminek a közepét kiszeded, és a helyére töltesz mindenféle finomságot.
Hozzávalók
- 2 cukkini
- 6-8 dkg kecskesajt (vagy 1 csomag mozzarella)
- 2 kisebb paradicsom
- 1 tk bazsalikom
- 1 tk oregano
- 1 tk kakukkfű
- 3 ek olívaolaj
- só, bors ízlés szerint
Elkészítés
- A cukkinik végeit mosás után vágd le, majd hosszában 2 csíkban vágd be őket. A bemetszések annyira legyenek mélyek, és annyira legyenek távol egymástól, hogy amikor bele töltöd a paradicsomot és a sajtot, ne essen szét a cukkini.
- A cukkiniket tedd olívaolajjal vékonyan átkent alufóliára (mindegyiket külön fólia darabra, mert majd be fogod őket csomagolni), a vágásokba szórj sót, borsot, majd az egyik hasadékba karikákra vágott paradicsomot tegyél, míg a másikat kecskesajttal, vagy karikákra vágott mozzarellával töltsd.
- A tetejét locsold meg 1 ek olívaolajjal, és szórd meg a fűszerek egyvelegével. Ezután a cukkiniket egyesével csomagold alufóliába, és 200 fokra előmelegített sütőben süsd meg.