Étkezés
Ez most egy igazi ráérős reggeli. Hétvégén, amikor sokáig lustálkodtok, és van kedved egy kicsit több időt tölteni a konyhában. Hidd el, megéri!
2
Hozzávalók
- 4-6 db egészen kicsi újkrumpli
- 8 kis fej gomba
- 2 marék rukkola vagy más saláta ízlés szerint (pl. bébispenót)
- 5 dkg lágy kecskesajt
- 2 tojás
- só, bors ízlés szerint
- 1 ek olívaolaj
- 1 tk balzsamecet
Elkészítés
- Az újkrumplit alaposan mosd meg, majd héjastul, forró, sós vízben főzd puhára.
- Míg fő a krumpli, az olívaolajat és a balzsamecetet keverd össze, majd forgasd bele a rukkolát.
- A tojásokat is elkészítheted gyorsan. A legfinomabb buggyantott tojással, de ha nem akarsz ezzel bajlódni, a 7 perces kemény tojás - aminek még szinte lágy a belseje - is tökéletesen passzol hozzá.
- Mikor megfőtt a krumpli, csöpögtesd le, hagyd, hogy egy kicsit megszáradjon a héja, és forró olajban pirítsd, amíg ropogós, aranybarna lesz.
- Tálaláskor a salátára morzsolj kecskesajtot.