Étkezés
Ellenálhatatlan és elronthatatlan. Akkor is nyugodtan készítsd el, ha nem vagy egy cukrász őstehetség!
Mielőtt elkezded a sütést, készítsd ki a hozzávalókat a konyhapultra, és várd meg, míg szobahőmérsékletűek lesznek.
Mielőtt elkezded a sütést, készítsd ki a hozzávalókat a konyhapultra, és várd meg, míg szobahőmérsékletűek lesznek.
4
Hozzávalók
- 2 bögre liszt
- 3/4 bögre cukrozatlan kakaópor
- 2 bögre barna cukor
- 2 tk sütőpor
- 1/4 bögre kókuszolaj vagy olvadt vaj
- 1,5 bögre tej (helyettesíthető növényi itallal pl. mandulatejjel is)
- csipet só
- 3 tojás
- 1 tk vanília aroma (elhagyható)
- 130 g BOCI sütési étcsokoládé
Elkészítés
- Keverd össze a lisztet, cukrot, sót, sütőport és a kakaóport, majd add hozzá a tejet, tojásokat, vanília kivonatot, olajat és alaposan keverd el.
- A csokit törd kockákra, és mikróban pár másodperc alatt melegítsd puhára, majd keverd egyenletesen a tésztába.
- Az egészet öntsd egy sütőpapírral bélelt tepsibe vagy tortaformába, reszelj a tetejére a maradék csokiból.
- 180 fokra előmelegített sütőben süsd kb. 30-35 percig, míg a tészta kezd elválni a tepsi szélétől, és ha hústűt szúrsz a közepébe, nagyjából tésztamentesen tudod kihúzni.
- Miután kivetted a sütőből, várj nagyjából 30 percet, mielőtt szeletelnéd.