Sonkás szendvics kicsit másképp

Étkezés
Sonkás szendvics másképp
Mi lenne, ha a sonka alá ezúttal nem a hagyományos sajtkrém, vaj vagy körözött kerülne?
Gyönyörű és igazán különleges lesz a szendvics, ha zöldborsókrémmel kened meg. Elkészítheted már előző nap, hűtőben eláll, és így nem kell reggel pepecselned vele.
4

Hozzávalók

  • 4 szelet teljes kiőrlésű kenyér 
  • 10 dkg zöldborsó 
  • 1 csokor petrezselyem 
  • só, bors ízlés szerint 
  • szeletelt sonka (pl. Fekete erdei, pármai, serrano)

Elkészítés

  1. A zöldborsót főzd puhára, a főzővizet öntsd le róla. 
  2. Botmixerrel pürésítsd a borsót és a petrezselymet, sózd, borsozd ízlés szerint. 
  3. Kend a zöldborsókrémet a kenyerekre, majd helyezd rájuk a sonka szeleteket.  
  4. Ha még szeretnél egyet „csavarni” rajta, díszítsd parmezán forgáccsal.