Étkezés
Egy megunhatatlan klasszikus, ami otthon is egyszerűen elkészíthető.
8
Hozzávalók
- 180 g vaj
- 180 g étcsokoládé
- 8 db tojás
- 100 g porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 180 g liszt
- 6 g sütőpor
- 1 ek cukrozatlan kakaópor
- csipet só
- 200 g baracklekvár
- 200 g étcsokoládé a torta bevonáshoz
Elkészítés
- A vajat a vaníliás cukorral és a porcukor felével keverd habosra, miközben a csokit vízgőz felett felolvasztod.
- Add a vajhoz a folyós csokoládét, és keverd össze alaposan. Közben nem baj, ha kicsit lehűl, de legyen keverhető.
- Add a vajas csokihoz egyenként a nyolc tojás sárgáját, alaposan dolgozd össze.
- A tojásfehérjéket csipet sóval és a porcukor másik felével verd kemény habbá, majd óvatosan forgasd a csokis krémbe.
- Szitáld a keverékhez a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet, és keverd simára a masszát.
- Tedd a sütőformába, és a masszát simítsd ki a forma széléig.
- 160 fokra előmelegített sütőben, légkeverésen 30 perc alatt süsd meg.
- Fejjel lefelé hagyd őket kihűlni, majd vágd őket félbe. A tortalapok közepét kend meg meleg baracklekvárral, majd a tetejére is kenj a lekvárból.
- Hagyd ismét fél órát hűlni a tortát. Ha már kihűltek, olvaszd fel a bevonásra szánt csokit, és borítsd be vele a tortát!