Sacher torta

Étkezés
Sacher torta
Egy megunhatatlan klasszikus, ami otthon is egyszerűen elkészíthető.
8

Hozzávalók

  • 180 g vaj
  • 180 g BOCI étcsokoládé
  • 8 db tojás
  • 100 g porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 180 g liszt
  • 6 g sütőpor
  • 1 ek cukrozatlan kakaópor
  • csipet só
  • 200 g baracklekvár
  • 200 g BOCI étcsokoládé a torta bevonáshoz

Elkészítés

  1. A vajat a vaníliás cukorral és a porcukor felével keverd habosra, miközben a csokit vízgőz felett felolvasztod.
  2. Add a vajhoz a folyós csokoládét, és keverd össze alaposan. Közben nem baj, ha kicsit lehűl, de legyen keverhető.
  3. Add a vajas csokihoz egyenként a nyolc tojás sárgáját, alaposan dolgozd össze.
  4. A tojásfehérjéket csipet sóval és a porcukor másik felével verd kemény habbá, majd óvatosan forgasd a csokis krémbe.
  5. Szitáld a keverékhez a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet, és keverd simára a masszát.
  6. Tedd a sütőformába, és a masszát simítsd ki a forma széléig.
  7. 160 fokra előmelegített sütőben, légkeverésen 30 perc alatt süsd meg.
  8. Fejjel lefelé hagyd őket kihűlni, majd vágd őket félbe. A tortalapok közepét kend meg meleg baracklekvárral, majd a tetejére is kenj a lekvárból.
  9. Hagyd ismét fél órát hűlni a tortát. Ha már kihűltek, olvaszd fel a bevonásra szánt csokit, és borítsd be vele a tortát!