Ribizlihab

Étkezés
Ribizlihab
Könnyű desszert percek alatt.

Hozzávalók

  • 20 dkg piros ribizli
  • 2 db tojásfehérje
  • 50 g porcukor
  • 1 csipet só

Elkészítés

  1. A száráról lefejtett ribizlit a cukorral botmixerrel vagy turmixgépben aprítsd pépessé.
  2. A tojásfehérjéből egy csipet sóval robotgéppel verj közepesen kemény habot, majd add hozzá a ribizlipépet, és keverd addig, míg kemény hab lesz belőle. Ha kisgyerekeknek, kismamáknak vagy időseknek készíted, jó, ha készítés előtt vízgőz felett hőkezeled a tojásfehérjét.

Tálkákba téve azonnal fogyaszthatod, de ha hűtőben lehűtöd, igazi frissítő nyári desszert lesz.

Tálaláshoz tehetsz a tetejére pár szem ribizlit, de nagyon jól mutat a piros habon a reszelt csoki is. Ha pedig szeretsz játszani a textúrákkal, szórj a pohár aljára ropogós gabonapelyhet, vagy granolát. A Nestlé Chocapic gabonapehely csokis íze vagy a Nestlé Lion granola karamellás ropogóssága egészen különlegessé teszi ezt az egyszerű desszertet.