Étkezés
Könnyű desszert percek alatt.
Hozzávalók
- 20 dkg piros ribizli
- 2 db tojásfehérje
- 50 g porcukor
- 1 csipet só
Elkészítés
- A száráról lefejtett ribizlit a cukorral botmixerrel vagy turmixgépben aprítsd pépessé.
- A tojásfehérjéből egy csipet sóval robotgéppel verj közepesen kemény habot, majd add hozzá a ribizlipépet, és keverd addig, míg kemény hab lesz belőle. Ha kisgyerekeknek, kismamáknak vagy időseknek készíted, jó, ha készítés előtt vízgőz felett hőkezeled a tojásfehérjét.
Tálkákba téve azonnal fogyaszthatod, de ha hűtőben lehűtöd, igazi frissítő nyári desszert lesz.
Tálaláshoz tehetsz a tetejére pár szem ribizlit, de nagyon jól mutat a piros habon a reszelt csoki is. Ha pedig szeretsz játszani a textúrákkal, szórj a pohár aljára ropogós gabonapelyhet, vagy granolát. A Nestlé Chocapic gabonapehely csokis íze vagy a Nestlé Lion granola karamellás ropogóssága egészen különlegessé teszi ezt az egyszerű desszertet.