Pikáns kukorica saláta grillezett csirkemellel

Étkezés
Pikáns kukoricasaláta csirkemellel
Igen, valószínűleg te is szoktál kukoricát tenni a salátába, de ez most egy teljesen új recept. Ha nincs lehetőséged grillezni, próbáld ki elektromos grillen vagy sütőben. Bár a különleges füstös íz így elmarad, az eredmény azonban így is mesés lesz.
4

Hozzávalók

A húshoz

Grillezett kukoricához

  • 4 cső kukorica 
  • 2 ek vaj 

Salátaöntethez

  • 4 ek majonéz 
  • 1 gerezd fokhagyma összezúzva 
  • 1 ek citromlé 

Salátához

  • 20 dkg lilakáposzta vékony csíkokra vágva 
  • 20 dkg fehér káposzta vékony csíkokra vágva  
  • 1 kaliforniai paprika kis kockákra vágva 
  • 1 csokor petrezselyem felaprítva 
  • pár karika csípős paprika felaprítva (elhagyható) 
  • 1 lilahagyma felaprítva

Elkészítés

Salátaöntetnek válaszd a THOMY Zöldfűszeres salátaöntetet tengeri sóval vagy a THOMY Aioli fokhagymás grillszószt! Ha mégis saját magad készítenél egy egyszerű öntetet, kövesd a recept leírást.

 

  1. A húst pácold be a Grill fűszerkeverék és az olaj keverékében a csomagon található utasítás szerint. 
  2. A kukoricát pucold meg, és kend be vajjal 
  3. Grillen süsd meg a húsokat és a kukoricát is. 
  4. Míg a húsok és a kukorica sülnek a grillen, a salátaöntethez keverd össze a hozzávalókat. 
  5. Készítsd elő a saláta hozzávalóit, majd keverd össze őket! Mikor a kukorica megsült, éles késsel vágd le a csövekről a kukoricaszemeket, és azokat is keverd a salátához. Az egészet öntsd nyakon az öntettel, még kevés fetát is morzsolhatsz rá. 
  6. Tálald a hússal együtt!