Étkezés
Igen, valószínűleg te is szoktál kukoricát tenni a salátába, de ez most egy teljesen új recept. Ha nincs lehetőséged grillezni, próbáld ki elektromos grillen vagy sütőben. Bár a különleges füstös íz így elmarad, az eredmény azonban így is mesés lesz.
4
Hozzávalók
A húshoz
- 5 ek olaj
- 4 szelet csirkemell filé
- 1 csomag MAGGI Grill fűszerkeverék
Grillezett kukoricához
- 4 cső kukorica
- 2 ek vaj
Salátaöntethez
- 4 ek majonéz
- 1 gerezd fokhagyma összezúzva
- 1 ek citromlé
Salátához
- 20 dkg lilakáposzta vékony csíkokra vágva
- 20 dkg fehér káposzta vékony csíkokra vágva
- 1 kaliforniai paprika kis kockákra vágva
- 1 csokor petrezselyem felaprítva
- pár karika csípős paprika felaprítva (elhagyható)
- 1 lilahagyma felaprítva
Elkészítés
Salátaöntetnek válaszd a THOMY Zöldfűszeres salátaöntetet tengeri sóval vagy a THOMY Aioli fokhagymás grillszószt! Ha mégis saját magad készítenél egy egyszerű öntetet, kövesd a recept leírást.
- A húst pácold be a Grill fűszerkeverék és az olaj keverékében a csomagon található utasítás szerint.
- A kukoricát pucold meg, és kend be vajjal
- Grillen süsd meg a húsokat és a kukoricát is.
- Míg a húsok és a kukorica sülnek a grillen, a salátaöntethez keverd össze a hozzávalókat.
- Készítsd elő a saláta hozzávalóit, majd keverd össze őket! Mikor a kukorica megsült, éles késsel vágd le a csövekről a kukoricaszemeket, és azokat is keverd a salátához. Az egészet öntsd nyakon az öntettel, még kevés fetát is morzsolhatsz rá.
- Tálald a hússal együtt!