Étkezés
Nem egy 10 perces bögrés süti, de minden perc megéri!
Hozzávalók
- 4 db tojásfehérje, szobahőmérsékletű
- csipet só
- 1 ek étkezési keményítő
- 17 dkg cukor
A töltelékhez:
- 300 ml habtejszín
- 50 g cukor
- 2 tk vanília aroma
- 1 kezeletlen narancs reszelt héja
- 1 db vérnarancs, meghámozva, karikákra vágva
- 1 db narancs, meghámozva, karikákra vágva
- 20 g fehércsokoládé
- 2 ek rusztikusra tört dió vagy mandula
Elkészítés
- A sütőt melegítsd elő 150 fokra.
- Egy sütőpapírra rajzolj 20 cm átmérőjű kört, a sütőpapírt helyezd egy sütőlapra.
- A tojásfehérjéket nagy keverőtálban keverd habosra.
- Keverd hozzá a sót és a sütőport is, majd fokozatosan adagolva a cukrot és a keményítőt. Addig keverd, míg kemény és fényes lesz a hab.
- A fehérje habot öntsd a sütőpapírra úgy, hogy a 20 cm-es kört kitöltse. Kanállal formázd úgy, hogy középen legyen kb. 1 -1,5 cm vastag, a szélein viszont legyen egy magasabb, kb. 4 cm-es pereme.
- Tedd a sütőbe, a hőfokot csökkentsd 110 fokra, és 1,5 órán keresztül süsd a tojáshabot, majd kapcsold ki a sütőt, de a tortát hagyd még benn állni további 1 órát. Kell neki ennyi idő, hogy teljesen kiszáradjon. Ezután vedd ki és sütőrácson hagyd teljesen kihűlni.
- Míg a torta szárad, készítsd el a tölteléket!
- A hideg habtejszínt robotgép segítségével keverd össze a cukorral és a vanília aromával, míg sűrű krém lesz, majd a végén keverd hozzá a reszelt narancshéjat is.
- Ha a torta teljesen kihűlt, a krémet öntsd a közepére.
- Reszeld a tetejére a fehércsokit, szórd rá a diót, és díszítsd narancskarikákkal!