Pavlova déligyümölcsökkel és fehércsokival

Étkezés
Pavlova déligyümölcsökkel és fehércsokival
Nem egy 10 perces bögrés süti, de minden perc megéri!

Hozzávalók

  • 4 db tojásfehérje, szobahőmérsékletű 
  • csipet só 
  • 1 ek étkezési keményítő 
  • 17 dkg cukor 

A töltelékhez: 

  • 300 ml habtejszín 
  • 50 g cukor 
  • 2 tk vanília aroma 
  • 1 kezeletlen narancs reszelt héja 
  • 1 db vérnarancs, meghámozva, karikákra vágva 
  • 1 db narancs, meghámozva, karikákra vágva 
  • 20 g BOCI Fehércsokoládé 
  • 2 ek rusztikusra tört dió vagy mandula

Elkészítés

  1. A sütőt melegítsd elő 150 fokra. 
  2. Egy sütőpapírra rajzolj 20 cm átmérőjű kört, a sütőpapírt helyezd egy sütőlapra. 
  3. A tojásfehérjéket nagy keverőtálban keverd habosra. 
  4. Keverd hozzá a sót és a sütőport is, majd fokozatosan adagolva a cukrot és a keményítőt.  Addig keverd, míg kemény és fényes lesz a hab.  
  5. A fehérje habot öntsd a sütőpapírra úgy, hogy a 20 cm-es kört kitöltse. Kanállal formázd úgy, hogy középen legyen kb. 1 -1,5 cm vastag, a szélein viszont legyen egy magasabb, kb. 4 cm-es pereme. 
  6. Tedd a sütőbe, a hőfokot csökkentsd 110 fokra, és 1,5 órán keresztül süsd a tojáshabot, majd kapcsold ki a sütőt, de a tortát hagyd még benn állni további 1 órát. Kell neki ennyi idő, hogy teljesen kiszáradjon. Ezután vedd ki és sütőrácson hagyd teljesen kihűlni. 
  7. Míg a torta szárad, készítsd el a tölteléket!  
  8. A hideg habtejszínt robotgép segítségével keverd össze a cukorral és a vanília aromával, míg sűrű krém lesz, majd a végén keverd hozzá a reszelt narancshéjat is. 
  9. Ha a torta teljesen kihűlt, a krémet öntsd a közepére.  
  10. Reszeld a tetejére a fehércsokit, szórd rá a diót, és díszítsd narancskarikákkal!