Párolt gyümölcsös káposzta

Étkezés
Párolt gyümölcsös káposzta
Fűszeres húsokhoz, vagy grillezett sajt mellé is kiváló köret bulgurral vagy kuszkusszal, de hús nélkül, a gabonakörettel is ízletes fogás.
4

Hozzávalók

  • 1 fej lilakáposzta reszelve
  • 1 fej lilahagyma apróra vágva
  • 10 dkg mazsola
  • 3 ek olaj
  • 2 ek cukor
  • 2 tk só
  • 1 tk köménymag
  • 1 narancs leve, héja lereszelve

Elkészítés

  1. Olajon pirítsd meg a cukrot, öntsd rá a hagymát, és kis lángon párold üvegesre.
  2. Add hozzá a káposztát is, és dinszteld puhára. Ha nincs elég folyadék alatta, nyugodtan önts alá egy kevés vizet. 
  3. Amikor már majdnem kész locsold meg a narancs levével, add hozzá a mazsolát és a fűszereket. Ha elkészült, 10 percig hagyd állni fedő alatt.