Étkezés
Egy könnyű húsmentes ebéd vagy vacsora, de utolsó pillanatban is bedobható vendégvárónak is tökéletes. A recepthez használt zöldségeket pedig változtasd nyugodtan ízlés szerint, na meg persze az alapján, hogy mit találsz otthon a hűtőben.
4
Hozzávalók
- 2 csomag Garden Gourmet vegetáriánus Falatkák
- 4 db kis tortilla lap
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 1 db sárga kaliforniai paprika
- 1 db kisebb cukkini
- 1 db kis lilahagyma
- 200 ml joghurt
- 2 ek majonéz
- 1 db citrom leve és reszelt héja
- 2 ek olaj
- só, bors ízlés szerint
- késhegynyi cayenne bors
- néhány szál kapor felaprítva
Elkészítés
- A paprikákat és a cukkinit vágd kis kockákra vagy csíkokra, a lilahagymát pedig vékony karikákra, amiket aztán vágj félbe.
- Forró serpenyőben, kevés olajon süsd meg a zöldségeket, de vigyázz, hogy ne legyenek túlságosan puhák, inkább maradjanak roppanósak.
- Ugyanebben a serpenyőben, kevés olajon pár perc alatt süsd készre a Garden Gourmet vegetáriánus falatkákat is.
- A tortilla lapokat töltsd meg a sült zöldségekkel és a vegán falatkákkal, formálj tölcsért belőlük, és rögzítsd őket fogpiszkálóval vagy nyárssal.
- Tedd a töltött tortilla tölcséreket sütőpapírral bélelt tepsire, és 180 fokra előmelegített sütőben süsd őket pár percig, míg egy kicsit megpirulnak.
- A joghurtot keverd össze a majonézzel, a citrom levével és reszelt héjával, sózd, borsozd, végül keverd hozzá az apróra vágott kaprot.
- Miután kivetted a sütőből, a wrap-eket tálald a joghurtos öntettel.