Panna cotta

Étkezés
panna cotta
Könnyű desszert.
4

Hozzávalók

  • 6 dl tejszín
  • 4 g zselatin (vagy 3 lapzselatin)
  • 1 ek cukor
  • fél vaníliarúd kikapart magja vagy pár csepp vanília aroma

Elkészítés

  1. Keverd csomómentesre a zselatint egy kevés tejszínnel. Ha lapzselatint használsz, akkor a lapokat áztasd be hideg vízbe, és hagyd állni kb. 5 percig, majd vedd ki a vízből, és alaposan nyomkodd ki.
  2. Add a zselatint a többi hozzávalóhoz, és lassú tűzön forrósítsd meg, de ne forrald fel.  
  3. Öblíts ki tálkákat hideg vízzel, majd ezekbe öntsd a krémet. Várj, míg szobahőmérsékletűre hűl, majd tedd hűtőbe. Akkor lesz jó, mikor már puding állagúra dermed. Ha biztosra akarsz menni, akkor előző este csináld meg.

Tálalhatod tálkákban, pohárdesszertként, így a tetejére tudsz halmozni friss vagy akár grillezett gyümölcsöt is. De nagyon mutatós, ha kifordítod őket a tálkákból egy tányérra, és úgy öntöd le a szósszal. Ehhez a formákat egy pillanatra mártsd forró vízbe, utána borítsd a tányérra. Ha van szilikon muffin formád, használd azt, nagyon jól „működik” 
Ha a családban több csokiimádó is van, önts a panna cotta tetejére NESQUIK csokiszirupot, gyönyörűen mutat, és szuper finom!