Étkezés
Könnyű desszert.
4
Hozzávalók
- 6 dl tejszín
- 4 g zselatin (vagy 3 lapzselatin)
- 1 ek cukor
- fél vaníliarúd kikapart magja vagy pár csepp vanília aroma
Elkészítés
- Keverd csomómentesre a zselatint egy kevés tejszínnel. Ha lapzselatint használsz, akkor a lapokat áztasd be hideg vízbe, és hagyd állni kb. 5 percig, majd vedd ki a vízből, és alaposan nyomkodd ki.
- Add a zselatint a többi hozzávalóhoz, és lassú tűzön forrósítsd meg, de ne forrald fel.
- Öblíts ki tálkákat hideg vízzel, majd ezekbe öntsd a krémet. Várj, míg szobahőmérsékletűre hűl, majd tedd hűtőbe. Akkor lesz jó, mikor már puding állagúra dermed. Ha biztosra akarsz menni, akkor előző este csináld meg.
Tálalhatod tálkákban, pohárdesszertként, így a tetejére tudsz halmozni friss vagy akár grillezett gyümölcsöt is. De nagyon mutatós, ha kifordítod őket a tálkákból egy tányérra, és úgy öntöd le a szósszal. Ehhez a formákat egy pillanatra mártsd forró vízbe, utána borítsd a tányérra. Ha van szilikon muffin formád, használd azt, nagyon jól „működik”
Ha a családban több csokiimádó is van, önts a panna cotta tetejére NESQUIK csokiszirupot, gyönyörűen mutat, és szuper finom!