Étkezés
A padlizsánkrém egy igazi jolly joker! Kenheted kenyérre, eheted zöldségekkel mártogatósnak, tésztába is szuper finom, de még tortilla tekercsbe is remekül illik. Ha ősszel, a padlizsán szezonban eltennél egy nagyobb adagot, elég, ha csak a padlizsánt és a hagymát sütöd le, és turmixolod össze, fogyasztás előtt ráérsz ízesíteni.
4
Hozzávalók
- 1 padlizsán
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 tk mustár
- kb. 2 ek olívaolaj
- 1 tk MAGGI Fokhagymás fűszerkeverék
- bors ízlés szerint
- 1 ek majonéz, elhagyható
Elkészítés
- A padlizsánt vágd félbe, a húsát villával alaposan szurkáld meg. Kend meg olívaolajjal, és sózd meg.
- Tedd 200 fokra előmelegített sütőbe, és addig süsd, míg puha lesz, és megbarnul. Ez kb. 40-50 perc.
- Amíg sül, a felaprított vöröshagymát kis olajon pirítsd meg. Amikor a padlizsán megsült, vedd ki a sütőből, kanállal a puha húsát kanalazd ki a héjából, keverd össze a hagymákkal, és botmixerrel pürésítsd.
- Add hozzá a mustárt, 1 tk olívaolajat, és fűszerezd ízlés szerint. Mivel a MAGGI fűszerkeverékek már a sót is tartalmazzák, valószínűleg sózásra nem lesz szükség. Tegyél bele kevés majonézt, így még krémesebb lesz, de ez az összetevő akár el is hagyható.