Olívás gombakrém

Étkezés
Olívás gombakrém
Szuper mártogatós olivából és csiperkegombából. Finom és egészséges!
4

Hozzávalók

  • 1 + 2 ek olívaolaj
  • 30 dkg barna csiperkegomba
  • só, bors ízlés szerint
  • 1 gerezd fokhagyma 
  • 1 nagy marék magozott olívabogyó
  • 1 ek balzsamecet
  • 2 tk paradicsompüré

Elkészítés

  1. A gombákat pucold meg, vágd kis szeletekre, majd 1 ek olajon pirítsd őket 2-3 percig.
  2. Sózd, borsozd a gombát, majd add hozzá a zúzott fokhagymát. kevergesd folyamatosan, hogy ne égjen meg a fokhagyma, és süsd addig, míg a gomba megpuhul (ez kb. még 1 perc).
  3. Tedd turmixgépbe, add hozzá a többi hozzávalót, és turmixold addig, míg sima krém lesz.