Narancskenyér

Étkezés
Narancskenyér
Narancs szezonban kihagyhatatlan.
4

Hozzávalók

  • 200 g liszt 
  • 130 g cukor
  • 2 tojás
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1 kk só
  • 1 tk sütőpor
  • 2 marék mandula rusztikusra törve
  • 1 dl narancslé
  • 2 dl görög joghurt
  • 100 g olvasztott vaj
  • 2 kezeletlen narancs reszelt héja

Elkészítés

  1. A tészta száraz hozzávalóit keverd össze egy nagy tálban.
  2. Add hozzá az olvasztott vajat, joghurtot és a narancslevet is. Egy másik tálba jöhetnek a nedves hozzávalók, majd ezt öntsd rá a szárazakra, és alaposan keverd el. 
  3. Tedd sütőformába (a hosszúkás banánkenyér forma tökéletes), és 180 fokra előmelegített sütőben süsd kb. 40-45 percig. Tűpróbával ellenőrizd, hogy átsült-e a tészta.

Ha szeretnéd tovább fokozni a narancsos élményt, locsold meg narancs sziruppal, melyet így készíthetsz el: ½ dl narancslevet keverj össze 1 ek cukorral, és kevergetés mellett főzd addig, míg sűrűsödni kezd.
Ekkor a sütőformából kivett tortát egyenletesen locsold meg vele. Ha megszúrkálod előtte, még jobban magába szívja az öntetet.