Étkezés
Narancs szezonban kihagyhatatlan.
4
Hozzávalók
- 200 g liszt
- 130 g cukor
- 2 tojás
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 kk só
- 1 tk sütőpor
- 2 marék mandula rusztikusra törve
- 1 dl narancslé
- 2 dl görög joghurt
- 100 g olvasztott vaj
- 2 kezeletlen narancs reszelt héja
Elkészítés
- A tészta száraz hozzávalóit keverd össze egy nagy tálban.
- Add hozzá az olvasztott vajat, joghurtot és a narancslevet is. Egy másik tálba jöhetnek a nedves hozzávalók, majd ezt öntsd rá a szárazakra, és alaposan keverd el.
- Tedd sütőformába (a hosszúkás banánkenyér forma tökéletes), és 180 fokra előmelegített sütőben süsd kb. 40-45 percig. Tűpróbával ellenőrizd, hogy átsült-e a tészta.
Ha szeretnéd tovább fokozni a narancsos élményt, locsold meg narancs sziruppal, melyet így készíthetsz el: ½ dl narancslevet keverj össze 1 ek cukorral, és kevergetés mellett főzd addig, míg sűrűsödni kezd.
Ekkor a sütőformából kivett tortát egyenletesen locsold meg vele. Ha megszúrkálod előtte, még jobban magába szívja az öntetet.