Étkezés
KitKat falatokkal.
Hozzávalók
Kekszalaphoz
- 25 dkg kekszmorzsa
- 10 dkg vaj
- 2 ek mogyorókrém
Krémhez
- 30 dkg mogyorókrém
- 50 dkg mascarpone
- Sósmogyoró apró darabokra törve, ízlés szerint
Díszítéshez
- Sósmogyoró apró darabokra törve, ízlés szerint
- 2 csomag KitKat szelet
Elkészítés
- A vajat alacsony lángon olvaszd fel, majd egy tálban keverd össze a kekszmorzsával (pl. darált teljes kiőrlésű keksz), és a mogyorókrémmel.
- Vajazd ki egy 24-26 cm átmérőjű csatos tortaforma alját, és alaposan nyomkodd az aljára a kekszes masszát, hogy tömör réteget képezzen. (Ha a tortaforma aljára sütőpapírt teszel úgy, hogy a tortaforma oldalán kívülre is kilóg, és erre rakod a kekszréteget, egyszerűbb lesz kiszedni a tortát a formából)
- Tedd hűtőbe pihenni, míg a krémet készíted.
- A mascarponét és a mogyorókrémet robotgéppel keverd össze jó alaposan. Mikor a kekszalap kellően megszilárdult (kb. 15 perc), vedd ki a hűtőből, szórd meg tört mogyoróval, majd egyenletesen kend el rajta a krémet.
- A torta tetejét is szórd meg tört mogyoróval, és díszítsd KitKat szeletekkel.
- Tedd vissza a hűtőbe, hogy szépen összeálljon a torta. Kb. 1-2 óra hűtés elég neki.
Ha szeretnéd, hogy a sós mogyoró íze hangsúlyosabb legyen, szórhatsz belőle a kekszalapra, a krém alá is.