Mogyorókrémes torta

Étkezés
mogyorókrémes torta
KitKat falatokkal.

Hozzávalók

Kekszalaphoz

  • 25 dkg kekszmorzsa
  • 10 dkg vaj
  • 2 ek mogyorókrém 

Krémhez

  • 30 dkg mogyorókrém
  • 50 dkg mascarpone
  • Sósmogyoró apró darabokra törve, ízlés szerint 

Díszítéshez

  • Sósmogyoró apró darabokra törve, ízlés szerint 
  • 2 csomag KitKat szelet 
     

Elkészítés

  1. A vajat alacsony lángon olvaszd fel, majd egy tálban keverd össze a kekszmorzsával (pl. darált teljes kiőrlésű keksz), és a mogyorókrémmel.
  2. Vajazd ki egy 24-26 cm átmérőjű csatos tortaforma alját, és alaposan nyomkodd az aljára a kekszes masszát, hogy tömör réteget képezzen. (Ha a tortaforma aljára sütőpapírt teszel úgy, hogy a tortaforma oldalán kívülre is kilóg, és erre rakod a kekszréteget, egyszerűbb lesz kiszedni a tortát a formából)
  3. Tedd hűtőbe pihenni, míg a krémet készíted.
  4. A mascarponét és a mogyorókrémet robotgéppel keverd össze jó alaposan. Mikor a kekszalap kellően megszilárdult (kb. 15 perc), vedd ki a hűtőből, szórd meg tört mogyoróval, majd egyenletesen kend el rajta a krémet.
  5. A torta tetejét is szórd meg tört mogyoróval, és díszítsd KitKat szeletekkel.
  6. Tedd vissza a hűtőbe, hogy szépen összeálljon a torta. Kb. 1-2 óra hűtés elég neki.
     

Ha szeretnéd, hogy a sós mogyoró íze hangsúlyosabb legyen, szórhatsz belőle a kekszalapra, a krém alá is.