Kőleves

Étkezés
kőleves
Kőlevest az asztalra!
4

Hozzávalók

  • 40 dkg burgonya megpucolva, kockára vágva
  • 1 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 2 db sárgarépa karikákra vágva
  • 1 db fehérrépa karikákra vágva
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek liszt
  • 1 tk pirospaprika
  • 2 ek olaj
  • 1 dl tejföl
  • 10 dkg kolbász karikákra vágva
  • 1,2 l víz
  • só, majoránna, köménymag ízlés szerint

Elkészítés

  1. Forró olajon párold üvegesre a hagymát.
  2. Keverd hozzá a lisztet és fűszereket, folyamatos kevergetés mellett pirítsd még 1 percig.
  3. Vedd le a tűzről, keverd hozzá a pirospaprikát, öntsd fel 1,2 liter vízzel, tedd vissza a tűzre, majd tedd bele a burgonyát és a feldarabolt zöldségeket.
  4. Mikor a zöldségek már puhára főttek, add hozzá a felkarikázott kolbászt, és főzd még pár percig.
    Tálaláskor kínálj mellé tejfölt.