Étkezés
Kőlevest az asztalra!
4
Hozzávalók
- 40 dkg burgonya megpucolva, kockára vágva
- 1 fej vöröshagyma apróra vágva
- 2 db sárgarépa karikákra vágva
- 1 db fehérrépa karikákra vágva
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ek liszt
- 1 tk pirospaprika
- 2 ek olaj
- 1 dl tejföl
- 10 dkg kolbász karikákra vágva
- 1,2 l víz
- só, majoránna, köménymag ízlés szerint
Elkészítés
- Forró olajon párold üvegesre a hagymát.
- Keverd hozzá a lisztet és fűszereket, folyamatos kevergetés mellett pirítsd még 1 percig.
- Vedd le a tűzről, keverd hozzá a pirospaprikát, öntsd fel 1,2 liter vízzel, tedd vissza a tűzre, majd tedd bele a burgonyát és a feldarabolt zöldségeket.
- Mikor a zöldségek már puhára főttek, add hozzá a felkarikázott kolbászt, és főzd még pár percig.
Tálaláskor kínálj mellé tejfölt.