Étkezés
Ez a fogás előételnek is kiváló egy nagyobb falatozás bevezetéseként, de ha csak átugranak a vendégek egy kávéra, akkor is gyorsan összedobhatod.
4
Hozzávalók
- 1 csomag leveles tészta
- 20 dkg lágy márványsajt – ezt helyettesítheted kecskesajttal vagy akár camembert sajttal is
- 3 ek tejföl
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors ízlés szerint
- 2 marék gyümölcs (cseresznye, meggy, ribizli, áfonya)
Elkészítés
- A leveles tésztát fektesd sütőpapírral bélelt tepsibe, vagy kivajazott muffin formákba.
- A tejfölt keverd ki a zúzott fokhagymával, sózd, borsozd, és vékonyan kend meg vele a tésztát. (Ez a lépés egyébként kihagyható, ha nincs otthon tejföl, mehet a sajt egyből a tésztára)
- Fedd be a tésztát szeletelt sajttal (ha morzsolódós a sajt, akkor morzsold rá).
- 200 fokra előmelegített sütőben süsd, míg a tészta aranybarna lesz.
- Miután kivetted a sütőből, egyenletesen oszlasd el rajta a gyümölcsöt.
Ezt a finomságot szendvicsként is elkészítheted: teljes kiőrlésű kenyérre kend a fokhagymás tejfölt, tedd rá a sajtot és a gyümölcsöt.