Káposztás derelye recept

Étkezés
Káposztás derelye recept
Ez nem a hagyományos házi derelye recept, hanem egy gyorsított változata, amivel megúszod a tészta gyúrást.
4

Hozzávalók

  • 2 csomag leveles tészta
  • 1 fej káposzta
  • 1 db tojás
  • 3 ek olaj
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítés

  1. Reszeld le a káposztát, majd olajon dinszteld puhára, fűszerezd sózd, borsozd ízlés szerint. 
  2. Közben a leveles tésztákat vágd egyenként 6-8 kockára. 
  3. A kockák közepére tegyél annyi káposztát, hogy miután háromszögre hajtottad, a széleit le tudd zárni. A széleket villával nyomkodd le. 
  4. Tojássárgájával kend meg a tetejét, 200 fokos sütőben, sütőpapírral bélelt tepsin süsd aranybarnára.

A derelye mellé mindig jól jön egy finom mártás. Ehhez a káposztás derelyéhez remekül illik egy kis fokhagymás tejföl egy pár csepp citromlével, de ha valami szuper finomat próbálnál, készíts mellé MAGGI Négysajtos Spagetti alapból sajtmártást!