Étkezés
Ez nem a hagyományos házi derelye recept, hanem egy gyorsított változata, amivel megúszod a tészta gyúrást.
4
Hozzávalók
- 2 csomag leveles tészta
- 1 fej káposzta
- 1 db tojás
- 3 ek olaj
- só, bors ízlés szerint
Elkészítés
- Reszeld le a káposztát, majd olajon dinszteld puhára, fűszerezd sózd, borsozd ízlés szerint.
- Közben a leveles tésztákat vágd egyenként 6-8 kockára.
- A kockák közepére tegyél annyi káposztát, hogy miután háromszögre hajtottad, a széleit le tudd zárni. A széleket villával nyomkodd le.
- Tojássárgájával kend meg a tetejét, 200 fokos sütőben, sütőpapírral bélelt tepsin süsd aranybarnára.
A derelye mellé mindig jól jön egy finom mártás. Ehhez a káposztás derelyéhez remekül illik egy kis fokhagymás tejföl egy pár csepp citromlével, de ha valami szuper finomat próbálnál, készíts mellé MAGGI Négysajtos Spagetti alapból sajtmártást!