Vegetáriánus pásztorpite

Étkezés
Vegetáriánus pásztorpite
A Garden Gourmet Sensational Mince-szel készült vegetáriánus pásztor pite tökéletes választás, hogy felmelegedj egy hideg őszi vagy téli nap végén.
4

Hozzávalók

  • 2 csomag Garden Gourmet Sensational Mince
  • 1,2 kg burgonya
  • 150 g zöldborsó
  • 150 g gomba
  • 1 db zellerszár
  • 1 db répa
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 250 ml zöldségalaplé (Maggi Zöldséges Házias levesalapból)
  • 150 - 200 ml növényi ital
  • 150 ml vörösbor
  • 100 g reszelt növényi sajthelyettesítő
  • 50 g olívaolaj
  • 25 g liszt
  • 2 ek zsemlemorzsa
  • 1 tk paradicsompüré
  • 4 szál kakukkfű és 2 szál rozmaring (vagy 1-1 tk szárított formában)
  • olívaolaj a sütéshez

Elkészítés

  1. Hámozd meg és darabold fel a krumplit, forró, sós vízben főzd puhára. Szűrd le, add hozzá az olívaolajat és a növényi italt, és készíts belőle krumplipürét. 
  2. Amíg fő a krumpli, darabold fel a fokhagymát, a zellert, a hagymát, a répát és a gombát. 
  3. A feldarabolt zöldségeket és a fűszereket süsd olívaolajon kb. 5 percig, majd add hozzá a paradicsompörét és kevergetés mellett süsd tovább pár percig.
  4. Tedd a serpenyőbe a Sensational Mince-t, majd pár perc után adj hozzá egy kis lisztet és hagyd, hogy együtt süljenek. Ezután öntsd a szószhoz a vörösbort, majd az alaplevet is a borsóval együtt. Forrald az egészet kb. 5 percig – ekkorra már sűrű, szósz lesz belőle. Ha úgy érzed, túl sűrű, öntsd fel még egy kevés alaplével. 
  5. A keveréket kanalazd egy nagy tepsibe, majd a tetején terítsd el a krumplipürét. Szórd meg zsemlemorzsával és reszelt növényi sajthelyettesítővel.
  6. 200 fokra előmelegített sütőben süsd aranybarnára, ez kb. 15-20 perc.