Étkezés
A Garden Gourmet Sensational Mince-szel készült vegetáriánus pásztor pite tökéletes választás, hogy felmelegedj egy hideg őszi vagy téli nap végén.
4
Hozzávalók
- 2 csomag Garden Gourmet Sensational Mince
- 1,2 kg burgonya
- 150 g zöldborsó
- 150 g gomba
- 1 db zellerszár
- 1 db répa
- 1 db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 250 ml zöldségalaplé (Maggi Zöldséges Házias levesalapból)
- 150 - 200 ml növényi ital
- 150 ml vörösbor
- 100 g reszelt növényi sajthelyettesítő
- 50 g olívaolaj
- 25 g liszt
- 2 ek zsemlemorzsa
- 1 tk paradicsompüré
- 4 szál kakukkfű és 2 szál rozmaring (vagy 1-1 tk szárított formában)
- olívaolaj a sütéshez
Elkészítés
- Hámozd meg és darabold fel a krumplit, forró, sós vízben főzd puhára. Szűrd le, add hozzá az olívaolajat és a növényi italt, és készíts belőle krumplipürét.
- Amíg fő a krumpli, darabold fel a fokhagymát, a zellert, a hagymát, a répát és a gombát.
- A feldarabolt zöldségeket és a fűszereket süsd olívaolajon kb. 5 percig, majd add hozzá a paradicsompörét és kevergetés mellett süsd tovább pár percig.
- Tedd a serpenyőbe a Sensational Mince-t, majd pár perc után adj hozzá egy kis lisztet és hagyd, hogy együtt süljenek. Ezután öntsd a szószhoz a vörösbort, majd az alaplevet is a borsóval együtt. Forrald az egészet kb. 5 percig – ekkorra már sűrű, szósz lesz belőle. Ha úgy érzed, túl sűrű, öntsd fel még egy kevés alaplével.
- A keveréket kanalazd egy nagy tepsibe, majd a tetején terítsd el a krumplipürét. Szórd meg zsemlemorzsával és reszelt növényi sajthelyettesítővel.
- 200 fokra előmelegített sütőben süsd aranybarnára, ez kb. 15-20 perc.