Étkezés
Szuper rágcsálnivaló, amit a gyerekekkel is elkészíthetsz.
Hozzávalók
- 20 dkg zabpehely
- 10 dkg vaj
- 6-7 dkg nádcukor
- 1 tojás
- 1 kk sütőpor
- 1 ek búzaliszt
- 1 ek cukrozatlan kakaópor
- 1 kezeletlen citrom reszelt héja
- 1 kis marék aszalt vörösáfonya
Elkészítés
- A zabpelyhet keverd össze a szobahőmérsékletű vajjal, liszttel, citromhéjjal és kakaóval.
- A cukrot és a tojást verd habosra, keverd el a zabpelyhes masszával, majd add hozzá az aszalt gyümölcsöt.
- 180 fokra előmelegített sütőben sütőpapírral kibélelt tepsire diónyi adagokat halmozz, és kb. 10 percig süsd, amíg világosbarna lesz.
- A kis halmok sülés közben kilapulnak és korongok lesznek.