Kakaós zabkorong

Étkezés
Kakaós zabkorong
Szuper rágcsálnivaló, amit a gyerekekkel is elkészíthetsz.

Hozzávalók

  • 20 dkg zabpehely
  • 10 dkg vaj
  • 6-7 dkg nádcukor
  • 1 tojás
  • 1 kk sütőpor
  • 1 ek búzaliszt
  • 1 ek cukrozatlan kakaópor
  • 1 kezeletlen citrom reszelt héja
  • 1 kis marék aszalt vörösáfonya

Elkészítés

  1. A zabpelyhet keverd össze a szobahőmérsékletű vajjal, liszttel, citromhéjjal és kakaóval.
  2. A cukrot és a tojást verd habosra, keverd el a zabpelyhes masszával, majd add hozzá az aszalt gyümölcsöt.
  3. 180 fokra előmelegített sütőben sütőpapírral kibélelt tepsire diónyi adagokat halmozz, és kb. 10 percig süsd, amíg világosbarna lesz.
  4. A kis halmok sülés közben kilapulnak és korongok lesznek.