Kakaós mézeskalács

Étkezés
mézeskalács
Garantáltan puha lesz a tésztája!

Hozzávalók

  • 1,1 kg liszt
  • 20 dkg porcukor
  • 50 dkg méz
  • 4 tojás
  • 25 dkg vaj
  • 1-2 ek cukrozatlan kakaópor
  • 1 tasak mézeskalács fűszer
  • 6 tk szódabikarbóna
  • 1 citrom héja reszelve

Elkészítés

  1. A mézet olvaszd össze a vajjal, majd minden összetevőt gyúrj egybe! Egy igen lágy tésztát kapsz így, de ne aggódj, másnapra összeáll. Műanyag edényben, lefedve tedd a hűtőbe. 
  2. A tésztád másnapra nagyon kemény lesz, gyúrd át, hogy a kezed melegétől megpuhuljon.
  3. Nyújtsd 4-5 mm vastagra, szaggasd ki, előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben süsd meg, de vigyázz, mert gyorsan megéghet. 180-200 fokon 2-3 perc alatt elkészül. Ilyenkor még úgy tűnhet, hogy túl puha, de miután kihűlt, pont tökéletes lesz. 

A sütiket egymástól legalább 1,5 - 2 cm távolságra tedd a tepsibe, mert sütés közben megduzzadnak.