Húspogácsa másképp

Étkezés
Húspogácsa
Mi lenne, ha most nem marha- vagy sertéshúsból készülne az a húspogácsa, hanem bárányból?
4

Hozzávalók

  • 60 dkg báránylapocka darálva
  • 1 csokor újhagyma apróra vágva
  • 1 csokor friss koriander apróra vágva (a koriandertől lesz igazán különleges az íze, de ha nem szereted, használj helyette petrezselymet)
  • 2 ek puha vaj
  • 1-2 gerezd fokhagyma összezúzva
  • só, bors, szárított chili ízlés szerint
  • 1 tk őrölt római kömény
  • 1 kk MAGGI BBQ fűszerkeverék

Elkészítés

A hozzávalókat alaposan dolgozd össze, pihentesd hűtőben kb. 2-3 órát, majd formázz belőle húspogácsákat. Grillen, vagy a sütőben, rácson süsd ki!

Remekül passzol hozzá a mentás uborkasaláta, amihez a lereszelt kicsavart uborkát, 1 gerezd fokhagymát és 5-6 apróra vágott menta levelet keverj görög joghurtba, sózd, borsozd, és adj hozzá kevés citromlevet, valamint olívaolajat.