Étkezés
A chia mag pozitív hatásai mellett arról híres, hogy kocsonyássá teszi a folyékony környezetét. Így lesz kókuszkrémből chia puding, vagy gyümölcsökből dzsem.
Hozzávalók
- 2 bögre feldarabolt gyümölcs
- 1-2 ek citromlé
- 2-3 ek víz
- 2 ek chia mag
Elkészítés
- A gyümölcsöt tisztítsd, hámozd meg, magozd ki, darabold fel, ha szükséges. Természetesen a bogyósokat, és a kisebb gyümölcsöket nem szükséges kisebb darabokra vágni.
- Serpenyőben, nagyon kevés vízen fonnyaszd meg a gyümölcsöket, amíg kicsit szirupos állaguk lesz. Ez gyümölcstől függően kb. 3-8 percet jelent.
- Nyomkodd össze őket krumplinyomóval vagy villával, add hozzá a citromlevet és az édesítőt, ha úgy döntöttél, hogy a natúr gyümölcsnél édesebbre vágysz.
- Végül keverd bele a chia magot is, még keverd át párszor, vedd le a tűzről, és hagyd állni 5 percig, amíg összesűrűsödik. Ha szeretnél az állagán sűríteni, adj hozzá több chia magot.
- Miután kihűlt, tedd a hűtőbe, zárható edényben kb. 10 napig eláll, és állás közben még tovább sűrűsödik.