Gyümölcslekvár chia maggal

Étkezés
chia lekvár
A chia mag pozitív hatásai mellett arról híres, hogy kocsonyássá teszi a folyékony környezetét. Így lesz kókuszkrémből chia puding, vagy gyümölcsökből dzsem.

Hozzávalók

  • 2 bögre feldarabolt gyümölcs 
  • 1-2 ek citromlé
  • 2-3 ek víz
  • 2 ek chia mag 

Elkészítés

  1. A gyümölcsöt tisztítsd, hámozd meg, magozd ki, darabold fel, ha szükséges. Természetesen a bogyósokat, és a kisebb gyümölcsöket nem szükséges kisebb darabokra vágni.
  2. Serpenyőben, nagyon kevés vízen fonnyaszd meg a gyümölcsöket, amíg kicsit szirupos állaguk lesz. Ez gyümölcstől függően kb. 3-8 percet jelent.
  3. Nyomkodd össze őket krumplinyomóval vagy villával, add hozzá a citromlevet és az édesítőt, ha úgy döntöttél, hogy a natúr gyümölcsnél édesebbre vágysz.
  4. Végül keverd bele a chia magot is, még keverd át párszor, vedd le a tűzről, és hagyd állni 5 percig, amíg összesűrűsödik. Ha szeretnél az állagán sűríteni, adj hozzá több chia magot.
  5. Miután kihűlt, tedd a hűtőbe, zárható edényben kb. 10 napig eláll, és állás közben még tovább sűrűsödik.