Étkezés
A zabkása ugyanis sós változatban is elkészíthető, és nem is gondolnád, mennyire finom!
2
Hozzávalók
- 2 ek olaj
- 1 bögre zabpehely (2dl)
- 2 bögre víz
- 1 db MAGGI Gombaleveskocka
- 4 – 5 db csiperkegomba felszeletelve
- só, bors, rozmaring ízlés szerint
Elkészítés
- Lábasban forrald fel a vizet, morzsold bele a MAGGI Gombaleveskockát, majd öntsd a vízbe a zabpelyhet és adj hozzá egy csipet rozmaringot.
- Alacsony lángon alkalmanként megkevergetve főzd, míg a zabpehely beszívja a folyadékot, puha, kicsit ragacsos, tejberizs állagú lesz. Ez nagyjából 4-5 percet vesz igénybe. Mielőtt levennéd a tűzről, kóstold meg, és igény szerint fűszerezd.
- Míg a zabkása fő, kevés olajon pirítsd meg a felszeletelt gombát, sózd, borsozd, és hintsd meg kevés rozmaringgal.
- Ha a zabkása elkészült, halmozd a tetejére a gombát, díszítsd friss petrezselyemmel.