Étkezés
4
Hozzávalók
- 50 dkg sütőtök meghámozva, kimagozva
- 1 csomag rukkola
- 15 dkg kecskesajt összemorzsolva
- 2 ek napraforgó olaj
- 1 ek tökmagolaj
- 2 tk MAGGI Sültkrumpli fűszerkeverék
- 1 marék tökmag
Elkészítés
- A sütőtököt vágd kb. 1,5 cm-es kockákra, terítsd sütőpapírral bélelt tepsire úgy, hogy ne halmozódjanak egymásra a darabok.
- A napraforgóolajat keverd össze MAGGI Sültkrumpli fűszerkeverékkel, és vékonyan kend meg vele a sütőtök kockákat.
- 200 fokra előmelegített sütőben süsd, míg a sütőtök megpirul.
- Közben száraz serpenyőben pirítsd meg a tökmagot, morzsold össze a sajtot.
- Mikor a sütőtök megsült, hagyd, hogy langyosra hűljön. A tálakra tegyél rukkolát, arra jöhet a sütőtök, majd locsold meg tökmagolajjal, és szórd meg a sajttal és a tökmaggal.
Még tartalmasabbá teheted kevés kölessel, amit akár petrezselyemmel is összekeverhetsz. El is készül, mialatt sül a tök.