Fűszeres sütőtök saláta kecskesajttal

Étkezés
Fűszeres sütőtök saláta kecskesajttal
4

Hozzávalók

  • 50 dkg sütőtök meghámozva, kimagozva
  • 1 csomag rukkola
  • 15 dkg kecskesajt összemorzsolva
  • 2 ek napraforgó olaj
  • 1 ek tökmagolaj
  • 2 tk MAGGI Sültkrumpli fűszerkeverék
  • 1 marék tökmag

Elkészítés

  1. A sütőtököt vágd kb. 1,5 cm-es kockákra, terítsd sütőpapírral bélelt tepsire úgy, hogy ne halmozódjanak egymásra a darabok.
  2. A napraforgóolajat keverd össze MAGGI Sültkrumpli fűszerkeverékkel, és vékonyan kend meg vele a sütőtök kockákat.
  3. 200 fokra előmelegített sütőben süsd, míg a sütőtök megpirul.
  4. Közben száraz serpenyőben pirítsd meg a tökmagot, morzsold össze a sajtot.
  5. Mikor a sütőtök megsült, hagyd, hogy langyosra hűljön. A tálakra tegyél rukkolát, arra jöhet a sütőtök, majd locsold meg tökmagolajjal, és szórd meg a sajttal és a tökmaggal.

Még tartalmasabbá teheted kevés kölessel, amit akár petrezselyemmel is összekeverhetsz. El is készül, mialatt sül a tök.