Étkezés
Mártogatósba vagy sült húsok mellé is telitalálat, próbáld ki házi gyros mellé!
Hozzávalók
- 3 db kápia paprika
- 100 g feta sajt
- 1 tk olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- bors ízlés szerint
Elkészítés
- A paprikákat (egyben, héjastul), és a megpucolt gerezd fokhagymát 210 fokra előmelegített sütőben süsd barnulásig. A fokhagyma hamarabb megsül, mint a paprika, úgyhogy vagy később tedd a sütőbe, vagy vedd ki korábban. A paprikának kell kb. 20-25 perc, míg a héja foltokban megbarnul.
- Miután a sütőből kivetted, tedd a paprikákat lezárható edénybe, és kb. 10 perce zárd rá a fedelet. Ezzel lényegesen megkönnyíted a paprika pucolását.
- 10 perc után vedd ki a paprikát az edényből, kapard ki a magházát, és pár mozdulattal húzd le a héját.
- A többi hozzávalóval együtt tedd turmixgépbe, és turmixold pépesre.
- Ízlés szerint borsozd, de a sóval legyél óvatos, mert a feta elég sós! Ha szereted a pikáns ízeket, kevés szárított chilivel is megbolondíthatod.