Fetás sült paprikakrém

Étkezés
Fetás sült paprikakrém
Mártogatósba vagy sült húsok mellé is telitalálat, próbáld ki házi gyros mellé!

Hozzávalók

  • 3 db kápia paprika 
  • 100 g feta sajt
  • 1 tk olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors ízlés szerint

Elkészítés

  1. A paprikákat (egyben, héjastul), és a megpucolt gerezd fokhagymát 210 fokra előmelegített sütőben süsd barnulásig. A fokhagyma hamarabb megsül, mint a paprika, úgyhogy vagy később tedd a sütőbe, vagy vedd ki korábban. A paprikának kell kb. 20-25 perc, míg a héja foltokban megbarnul.
  2. Miután a sütőből kivetted, tedd a paprikákat lezárható edénybe, és kb. 10 perce zárd rá a fedelet. Ezzel lényegesen megkönnyíted a paprika pucolását.
  3. 10 perc után vedd ki a paprikát az edényből, kapard ki a magházát, és pár mozdulattal húzd le a héját.
  4. A többi hozzávalóval együtt tedd turmixgépbe, és turmixold pépesre.
  5. Ízlés szerint borsozd, de a sóval legyél óvatos, mert a feta elég sós! Ha szereted a pikáns ízeket, kevés szárított chilivel is megbolondíthatod.