Epres-kakaós morzsasüti

Étkezés
Desszert morzsasüti eperrel
A morzsasüti – eredeti nevén crumble – egy brit eredetű édesség. Gyümölcsből és morzsás állagú tésztából áll, innen a neve. Elkészítése pofon egyszerű, viszonylag gyors, az eredmény pedig magáért beszél. Forrón és hidegen egyaránt finom.
4

Hozzávalók

  • 30 dkg eper 
  • 1/2 citrom leve 
  • 15 dkg hideg vaj (+kevés a tepsi kikenéséhez) 
  • 15 dkg liszt  
  • 12 dkg cukor + 2 ek cukor a gyümölcsre 
  • 1 ek étkezési keményítő 
  • 2 ek NESQUIK kakaópor

Elkészítés

  1. Alaposan mosd meg, majd darabold fel az epret, szórd meg a cukorral, önts rá citromlevet, majd keverd össze a keményítővel. 
  2. Egy hőálló tálat kenj ki vajjal, tedd az aljába a gyümölcsöt. 
  3. A lisztet keverd össze a cukorral, és morzsold össze a lereszelt, vagy felkockázott hideg vajjal. Az így keletkezett tésztamorzsát szórd a gyümölcs tetejére. 
  4. 200C fokra előmelegített sütőben süsd addig, amíg a teteje megpirul (kb. 40 perc), és a gyümölcsök sziruposan bugyognak.