Étkezés
A morzsasüti – eredeti nevén crumble – egy brit eredetű édesség. Gyümölcsből és morzsás állagú tésztából áll, innen a neve. Elkészítése pofon egyszerű, viszonylag gyors, az eredmény pedig magáért beszél. Forrón és hidegen egyaránt finom.
4
Hozzávalók
- 30 dkg eper
- 1/2 citrom leve
- 15 dkg hideg vaj (+kevés a tepsi kikenéséhez)
- 15 dkg liszt
- 12 dkg cukor + 2 ek cukor a gyümölcsre
- 1 ek étkezési keményítő
- 2 ek NESQUIK kakaópor
Elkészítés
- Alaposan mosd meg, majd darabold fel az epret, szórd meg a cukorral, önts rá citromlevet, majd keverd össze a keményítővel.
- Egy hőálló tálat kenj ki vajjal, tedd az aljába a gyümölcsöt.
- A lisztet keverd össze a cukorral, a kakaóporral és morzsold össze a lereszelt, vagy felkockázott hideg vajjal. Az így keletkezett tésztamorzsát szórd a gyümölcs tetejére.
- 200C fokra előmelegített sütőben süsd addig, amíg a teteje megpirul (kb. 40 perc), és a gyümölcsök sziruposan bugyognak.