Csupa kakaós süti

Étkezés
kakaos suti
Biztosan alaprecept lesz!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

  • 250 g mascarpone
  • 200 g habtejszín
  • 3 ek NESQUIK kakaópor csökkentett cukortartalommal

Elkészítés

  1. A tojássárgákat a cukorral, vaníliás cukorral és vajjal keverd alaposan össze. Ehhez használj robotgépet, hogy sima és „habos” legyen. 
  2. A tejből és NESQUIK kakaóból készíts kakaó italt, és add a kikevert tojássárgákhoz.
  3. Keverd össze a cukrozatlan kakaóport, lisztet és a sütőport, majd ezt is add a tésztához.
  4. A tojások fehérjéjét verd kemény habbá, és óvatosan forgasd a tésztába.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntsd a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben süsd készre. Ez kb. 20-25 perc, hústűvel könnyen ellenőrizheted. Ne süsd túl, mert akkor kiszárad!
  6. Amíg a tészta sül, gyorsan keverd ki a krémet: a habtejszínt és a kakaóport robotgéppel keverd habosra, majd óvatosan keverd össze a mascarpone-val. 
  7. Ha megsült a tészta, hagyd kihűlni, majd kend meg a kakaós krémmel.

A sütemény tésztája annyipa puha és szaftos, hogy akár krém nélkül is megállja a helyét. Szóval, ha nem szeretnél krémet mellé, egyszerűen szórd meg a tetejét Nesquik kakaóporral!