Étkezés
A csokiszuflé vagy másnéven csokifelfújt akkor az igazi, ha belül lágy, kívül kicsit keményebb.
Nem fontos, hogy a belseje folyjon, elég, ha kellemesen puha. De ha folyósabb hatást szeretnél, a sütési hőmérséklettel és idővel tudsz „játszani”. Ez esetben a receptben leírtak helyett 240 fokra előmelegített sütőben süsd a szuflét 6 percig.
Nem fontos, hogy a belseje folyjon, elég, ha kellemesen puha. De ha folyósabb hatást szeretnél, a sütési hőmérséklettel és idővel tudsz „játszani”. Ez esetben a receptben leírtak helyett 240 fokra előmelegített sütőben süsd a szuflét 6 percig.
2
Hozzávalók
- 2 tojás
- 4-5 dkg kristálycukor (még különlegesebb lesz, ha kristálycukor helyett nádcukrot használsz, ami karamelles ízt ad a desszertnek)
- 8 dkg vaj
- 8 dkg étcsokoládé
- 3 dkg liszt
- 1 csipet só
- 1 ek keserű cukrozatlan kakaópor a formák előkészítéséhez
Elkészítés
- A tojásokat válaszd ketté, a sárgáját a cukorral keverd krémesre.
- A csokit a vajjal együtt, vízgőz fölött olvaszd fel, hagyd kihűlni, majd keverd össze a cukros tojássárgájával.
- A fehérjét verd kemény habbá (egy csipet sótól még keményebb lesz), és a liszttel együtt óvatosan forgasd a csokis masszába.
- A masszát töltsd kivajazott, cukrozatlan kakaóporral megszórt formába, és 180-200 fokon 12-15 perc alatt süsd meg.
- Tálald friss gyümölcsökkel vagy fagyival!