Csokoládé szuflé

Étkezés
Csokoládé szuflé
A csokiszuflé vagy másnéven csokifelfújt akkor az igazi, ha belül lágy, kívül kicsit keményebb.
Nem fontos, hogy a belseje folyjon, elég, ha kellemesen puha. De ha folyósabb hatást szeretnél, a sütési hőmérséklettel és idővel tudsz „játszani”. Ez esetben a receptben leírtak helyett 240 fokra előmelegített sütőben süsd a szuflét 6 percig.
2

Hozzávalók

  • 2 tojás  
  • 4-5 dkg kristálycukor (még különlegesebb lesz, ha kristálycukor helyett nádcukrot használsz, ami karamelles ízt ad a desszertnek) 
  • 8 dkg vaj 
  • 8 dkg BOCI étcsokoládé 
  • 3 dkg liszt  
  • 1 csipet só 
  • 1 ek keserű cukrozatlan kakaópor a formák előkészítéséhez

Elkészítés

  1. A tojásokat válaszd ketté, a sárgáját a cukorral keverd krémesre.  
  2. A csokit a vajjal együtt, vízgőz fölött olvaszd fel, hagyd kihűlni, majd keverd össze a cukros tojássárgájával.  
  3. A fehérjét verd kemény habbá (egy csipet sótól még keményebb lesz), és a liszttel együtt óvatosan forgasd a csokis masszába.  
  4. A masszát töltsd kivajazott, cukrozatlan kakaóporral megszórt formába, és 180-200 fokon 12-15 perc alatt süsd meg. 
  5. Tálald friss gyümölcsökkel vagy fagyival!