Étkezés
Hozzávalók
- 4 tojás
- 10 dkg liszt
- 7 dkg cukor
- 10 dkg csoki
- 5 dkg vaj
- csipetnyi só
Elkészítés
- A tojásfehérjét egy csipet sóval verd kemény kemény habbá.
- A darabokra tört csokit vízgőz fölött olvaszd össze a vajjal.
- A tojássárgákat keverd el a cukorral, majd folyamatos keverés mellett a felolvadt csokival.
- Szitáld bele a lisztet, és óvatosan forgasd bele a tojáshabot.
- A tésztát öntsd egy kivajazott (akár sütőpapírral bélelt) tortaformába, és 180 fokra előmelegített sütőben süsd kb. 50 percig.
A sütéshez ne használj légkeverést, és mielőtt kivennéd a tortaformából, hagyd kihűlni. Az extra csokis élményért tehetsz a tésztába apró darabokra tört csokit , vagy tálalás után csorgathatsz rá NESQUIK szirupot, de az olajos magok, mint a dió vagy a mogyoró is jól állnak neki.