Csokis piskóta

Étkezés
Csokis piskóta

Hozzávalók

  • 4 tojás
  • 10 dkg liszt
  • 7 dkg cukor
  • 10 dkg csoki 
  • 5 dkg vaj
  • csipetnyi só

Elkészítés

  1. A tojásfehérjét egy csipet sóval verd kemény kemény habbá.
  2. A darabokra tört csokit vízgőz fölött olvaszd össze a vajjal. 
  3. A tojássárgákat keverd el a cukorral, majd folyamatos keverés mellett a felolvadt csokival. 
  4. Szitáld bele a lisztet, és óvatosan forgasd bele a tojáshabot. 
  5. A tésztát öntsd egy kivajazott (akár sütőpapírral bélelt) tortaformába, és 180 fokra előmelegített sütőben süsd kb. 50 percig.

A sütéshez ne használj légkeverést, és mielőtt kivennéd a tortaformából, hagyd kihűlni. Az extra csokis élményért tehetsz a tésztába apró darabokra tört csokit , vagy tálalás után csorgathatsz rá NESQUIK szirupot, de az olajos magok, mint a dió vagy a mogyoró is jól állnak neki.