Csokifagyi

Étkezés
csokifagyi
Csoki fagyi házilag, kezdőknek is!

Hozzávalók

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 2 tojás
  • 3 ek porcukor
  • 2 ek cukrozatlan kakaópor
  • 2,5 dl habtejszín

Elkészítés

  1. Az étcsokit oszd 2 egyforma adagra, tördeld apróra. Az egyik adagot vízgőz felett olvaszd fel, majd hagyd kihűlni.
  2. A tojások sárgáját 1,5 ek porcukorral verd habosra, add hozzá a kakaóport és a kihűlt csokimasszát, keverd egyenletesre.
  3. Add a masszához a keményre vert habtejszínt is, majd óvatosan forgasd bele a maradék porcukorral kemény habbá vert tojásfehérjét is.
  4. Amikor már szép egyenletes a krém, keverd bele az apróra darabolt maradék csokit.