Citromos pohárdesszert gabonapehellyel

Étkezés
Citromos pohárdesszert gabonapehellyel
4

Hozzávalók

A citromkrémhez: 

  • 5 dkg cukor 
  • 1 kezeletlen citrom leve és reszelt héja 
  • 1/2 citrom leve  
  • 2 tojássárgája 
  • 1 egész tojás 
  • 6 dkg vaj 

Az alaphoz 

Elkészítés

  1. Öntsd lábasba a citromok levét keverd hozzá a citromok reszelt héját és a cukrot.  
  2. Add hozzá a tojássárgákat és az egész tojásokat, majd habverővel keverd simára.  
  3. Állandó keverés mellett, alacsony hőfokon főzd addig, míg elkezd rotyogni. Kis darabonként add hozzá a vajat, és keverd addig, amíg krémesre sűrűsödik. Hagyd kihűlni. 
  4. A poharak aljába szórj CHEERIOS Zab gabonapelyhet, és kanalazd rá a házi citromkrémet. 
  5. Díszítsd tejszínhabbal.