Étkezés
Ami új dimenziót nyit meg a palacsinták világában. Ráadásul amellett, hogy elképesztően finom, a zab jótékony hatásairól se feledkezzünk el!
Hozzávalók
A tésztához
- 1 bögre tej (laktózmentes verzióhoz tejhelyettesítő növényi ital)
- 1 tojás
- 1 banán
- 2 bögre zabpehely
- 2 tk sütőpor
- csipet só
- 1 kk őrölt fahéj
- 1 ek olaj a sütéshez
Ízesítéshez
- Nesquik kakaóitalpor ízlés szerint
- Vékony banán karikák
Elkészítés
- Turmixold simára az össze a hozzávalót (az olaj kivételével). Előfordulhat, hogy egész zabszemek maradnak benne, ez nem gond. Ha túl sűrű a tészta, higítsd vízzel. Azzal azonban számolj, hogy a zabpalacsinta tésztája sűrűbb és vastagabb, mint a hagyományos palacsintáé.
- Enyhén kiolajozott palacsintasütőben süsd ki a paacsintát. Mivel a zabpalacsinta vastagabb, mint a hagyományos palacsinták, és lassabban is sül át. Ne forgasd feleslegesen, mert szétesik. Az első oldal kb. 3 perc alatt sül át, miután óvatosan megfordítottad, még 2 percig süsd.
- Szórd meg Nesquik kakaóitalporral, és díszítsd vékony banánkarikákkal.