Étkezés
Ha van 20 perced, hogy elkészítsd ezt a reggelit, akkor ne hagyd ki! Kiegyensúlyozott, gyönyörű, és fantasztikusan finom! És vacsorának is tökéletes.
2
Hozzávalók
- 2 marék spenót alaposan megtisztítva
- 2 piros retek vékony karikákra vágva
- fél bögre quinoa
- 2 ek görög joghurt
- pár db menta levél
- 2 nagyobb szelet édesburgonya
- 3 ek olívaolaj
- 1 tk balzsamecet
- 1 tk citromlé
- 4 tojás
- só, bors ízlés szerint
Elkészítés
- A megtisztított spenót leveleket forgasd 1 ek olívaolaj és 1 tk balzsamecet keverékébe, majd keverd össze a vékonyra vágott retekkel
- 200 fokra előmelegített sütőben, sütőpapíron süsd meg az olajjal vékonyan megkent édesburgonyát, amíg puha lesz
- A quinoát öblítsd át 2-3-szor, majd tedd 2-szeres mennyiségű, forrásban levő sós vízbe, és alacsony lángon főzd, amíg felszívja a vizet. Ez kb. 15 perc
- Közben a joghurtot keverd el a citromlével és az apróra vágott menta levelekkel
- Amikor minden kész, készítsd el a buggyantott tojásokat, és fogyaszthatjátok is