Almamártás

Étkezés
almamártás
Elég, ha bedobsz egy ütős mártást, és máris izgalmassá teheted a legegyszerűbb sültet is. Ha sonkaszezon van, akkor füstölt, főtt sonka mellé is kipróbálhatod!

Hozzávalók

  • 1 kg alma
  • 2 dl fehérbor
  • 1 dl víz
  • 1 dl tejszín
  • 1 evőkanál méz
  • 1-2 ek citromlé
  • 1 kk fahéj

Elkészítés

  1. A megpucolt, kis kockákra vágott almákra locsolj egy kevés citromlevet, hogy ne barnuljanak meg. 
  2. Tedd az almát egy lábasba, add hozzá a mézet, a bort és a vizet, szórd meg egy kis fahéjjal, és fedő alatt, lassú tűzön, párold puhára. 
  3. Amikor megpuhult, turmixszold simára, add hozzá a tejszínt, és főzd 2-3 percig.