A legfinomabb máktorta

Étkezés
A legfinomabb máktorta
Kezdő konyhatündérek is próbálják ki bátran, elronthatatlan. Az íze pedig fenséges. Ha szereted a mákot, ez alaprecept lesz, az biztos.

Hozzávalók

  • 4 tojás szétválasztva
  • 12 dkg szobahőmérsékletű vaj
  • 1 kezeletlen citrom reszelt héja
  • ½ bögre porcukor (kb. 1dl)
  • 2 ek cukrozatlan kakaópor
  • 2 ek cukor
  • 17 dkg mák

A díszítéshez

  • 2 dkg vaj
  • 40 g étcsokoládé 

Elkészítés

  1. Habverővel keverd simára a tojások sárgáját, a vajat, a porcukrot és a reszelt citromhéjat, majd add hozzá a kakaóport is, és alaposan keverd el. 
  2. A tojásfehérjéből verj kemény habot, majd fokozatosan adagold hozzá a cukrot, és keverd tovább, míg a fehérje sűrű lesz.
  3. Keverd a tojássárgájából készült masszához a mákot, majd óvatosan forgasd bele a fehérjéből készült habot is.
  4. A tésztát öntsd egy kivajazott 25 cm-es tortaformába, majd 170 fokra előmelegített sütőben süsd kb. 20-25 percig. Úgy tudod ellenőrizni, hogy megsült-e a torta, hogy egy tűt vagy villát beleszúrsz, és ha már nem ragad rá a tészta, akkor van kész.
  5. Hagyd kihűlni, majd vedd ki a tortát a formából. 
  6. Míg hűl a torta, vízgőz fölött olvaszd meg a díszítéshez szükséges vajat és kockákra tört csokit, alaposan keverd össze, és szabálytalan formában csorgasd a torta tetejére. Nem kell, hogy befedje a tortát, elég, ha díszíti, és természetesen a finom csoki ízzel megbolondítja a tortát.