Itt a padlizsán szezon, használd ki, és készítsd el ezeket a szuper padlizsán recepteket! A tökéletes padlizsánkrém mellett más izgalmakat is találsz.
A padlizsán értékes tápanyag-, vitamin- és ásványianyag forrás. Kalóriatartalma alacsony, C-vitaminban, folsavban, niacinban gazdag. Jelentős kálium-, foszfor-, és kalciumforrás.
Mindemellett szuper finom fogásokat lehet belőle készíteni, úgyhogy egyértelmű, hogy ezeket a szuper padlizsán recepteket is ki kell próbálnod!
Ha padlizsán recept, akkor elsőre biztos a padlizsánkrém jut eszedbe, és milyen igazad van, az örök klasszikus padlizsánkrém megunhatatlan. Igazából, mivel az év bármely szakában kapható zöldség a padlizsán, bármikor elkészítheted, de sokkal környezettudatosabb és pénztárcakímélőbb, ha elősütsz belőle egy nagyobb adagot mikor szezonja van, elteszed a mélyhűtőbe, és amikor ennétek, csak bekevered.
Étkezés
A padlizsánkrém egy igazi jolly joker! Kenheted kenyérre, eheted zöldségekkel mártogatósnak, tésztába is szuper finom, de még tortilla tekercsbe is remekül illik. Ha ősszel, a padlizsán szezonban eltennél egy nagyobb adagot, elég, ha csak a padlizsánt és a hagymát sütöd le, és turmixolod össze, fogyasztás előtt ráérsz ízesíteni.
Étkezés
Főételnek egy szelet teljes kiőrlésű pirítóssal vagy barnarizzsel kiváló, de akár vendégváró falatkáknak is elkészítheted, ha a padlizsánt nem félbe, hanem ujjnyi vastag karikákra vágod.
Étkezés
Húsok mellé köretnek, vagy csak magában egy szelet pirítóssal is fantasztikus. Frissítő, laktató, krémes finomság.
Megnéznél még több padlizsán receptet? Kattints korábbi cikkjeinkre!
Étkezés
Az örök klasszikus padlizsánkrém recept mellett még sok más finomság várja, hogy felfedezd!
Étkezés
Természetesen a padlizsánkrém is köztük van, de mellette még több olyan egyszerűen elkészíthető receptet is mutatunk, amit biztosan szívesen elkészítesz.