Étkezés
Természetesen a padlizsánkrém is köztük van, de mellette még több olyan egyszerűen elkészíthető receptet is mutatunk, amit biztosan szívesen elkészítesz.
Mert ha szereted a padlizsánt, akkor jó, ha változatosan tudod készíteni. És bár ősszel van a szezonja, szinte egész évben kapható, és akár egy darabból is szuper fogásokat lehet készíteni, így a pénztárcát szezonon kívül sem terheli meg.
A padlizsán értékes tápanyag-, vitamin- és ásványi anyagforrás. Kalóriatartalma alacsony, C-vitaminban, folsavban, niacinban gazdag. Jelentős kálium-, foszfor-, kalciumforrás.
Padlizsános, paradicsomos, fetás tészta
Padlizsán saláta bulgurral, petrezselyemmel és paradicsommal
Ez a saláta nagyon hasonlít az előző recepthez, a különbség az, hogy tészta helyett bulgurt ajánlunk hozzá, valamint sok petrezselymet. Ja, és ez hidegen is fogyasztható.
Salátaöntetnek pedig ezt próbáld ki: 2 ek olívaolaj, 3 ek MAGGI fokhagymás fűszerkeverék, 1 ek citromlé