Étkezés
Egyszerűen elkészíthető vegetáriánus fogás.
Hozzávalók
- 1 közepes padlizsán kis kockákra vágva
- 6-8 szem koktélparadicsom félbe vágva
- 1 bögre magozott olívabogyó
- 3 ek olaj
- 3 ek olívaolaj
- tészta 4 személyre (fusilli vagy penne)
- 2 ek só a tésztafőzéshez+ 2tk a padlizsánhoz
- 1 tk balzsamecet
- 2 tk MAGGI sültkrumpli fűszerkeverék
- 5 dkg feta sajt apró kockákra vágva vagy morzsolva
Elkészítés
- A padlizsánokat sütőpapírral bélelt tepsin oszlasd el, kend be olajjal (kb. 3 ek), sózd meg, tedd mellé az olívabogyókat és a paradicsomot és 200 fokra előmelegített sütőben süsd krémesen puhára
- Míg a padlizsán sül, tedd fel a tésztát főzni. Vigyázz, hogy ne főzd túl, és ha megfőtt rögtön öntsd le róla a vizet.
- Közben az olívaolajat keverd össze a MAGGI fűszerkeverékkel, a balzsamecettel.
- Mikor a tészta kifőtt, a zöldségek pedig megsültek, keverd össze őket az öntettel együtt, tálaláskor szórd rá a morzsolt fetát.