Étkezés
Főételnek egy szelet teljes kiőrlésű pirítóssal vagy barnarizzsel kiváló, de akár vendégváró falatkáknak is elkészítheted, ha a padlizsánt nem félbe, hanem ujjnyi vastag karikákra vágod.
2
Hozzávalók
- 2 padlizsán hosszában félbevágva
- 2-3 paradicsom karikákra vágva
- 2 csomag mozzarella karikákra vágva
- 2 gerezd fokhagyma összezúzva
- 1 csokor petrezselyem felaprítva
- 1 kis marék bazsalikom felaprítva (helyettesíthető 1 tk szárított bazsalikommal)
- 1/2 dl olaj
- 1 tk só
- 1 kk MAGGI Grill Zöldség Fűszerkeverék
Elkészítés
- Tedd a félbevágott padlizsánokat sütőpapírral bélelt tepsibe a héjas felükkel lefelé. Húsukat szurkáld meg villával, kend meg őket olajjal, és enyhén sózd meg őket. Így hamarabb elpárolog belőle a víz és ezáltal hamarabb sül krémesre a padlizsán
- 200 fokra előmelegített sütőben süsd, amíg megbarnulnak, és puhára, szinte már krémesre sülnek. Ez kb. 40 perc.
- Míg a padlizsán sül, a maradék olajba keverd bele a fokhagymát, petrezselymet, bazsalikomot, és a MAGGI fűszerkeveréket. Ezt a fűszeres olajat oszlasd el egyenletesen a már puhára sült padlizsánokon, majd tedd rá a paradicsom karikákat is, hogy elfedjék a padlizsánt.
- Süsd így kb. 5 percig, majd tedd a tetejére a mozzarellát is, és süsd, amíg a sajt megolvad
- Tálaláskor díszítsd friss bazsalikommal, és tálalj hozzá egyszerű köretet, ami hagyja a sült padlizsánt érvényesülni. Barnarizs vagy bulgur is nagyon jól illik hozzá.
Ha vendégváró falatkának készítenéd, a padlizsánt karikákra vágd, és így süsd meg. Így a sütési idő is rövidebb lesz.