Paradicsomos-mozzarellás sült padlizsán

Étkezés
Paradicsomos-mozzarellás sült padlizsán
Főételnek egy szelet teljes kiőrlésű pirítóssal vagy barnarizzsel kiváló, de akár vendégváró falatkáknak is elkészítheted, ha a padlizsánt nem félbe, hanem ujjnyi vastag karikákra vágod.
2

Hozzávalók

  • 2 padlizsán hosszában félbevágva 
  • 2-3 paradicsom karikákra vágva 
  • 2 csomag mozzarella karikákra vágva 
  • 2 gerezd fokhagyma összezúzva 
  • 1 csokor petrezselyem felaprítva 
  • 1 kis marék bazsalikom felaprítva (helyettesíthető 1 tk szárított bazsalikommal) 
  • 1/2 dl olaj 
  • 1 tk só 
  • 1 kk MAGGI Grill Zöldség Fűszerkeverék

Elkészítés

  1. Tedd a félbevágott padlizsánokat sütőpapírral bélelt tepsibe a héjas felükkel lefelé. Húsukat szurkáld meg villával, kend meg őket olajjal, és enyhén sózd meg őket. Így hamarabb elpárolog belőle a víz és ezáltal hamarabb sül krémesre a padlizsán 
  2. 200 fokra előmelegített sütőben süsd, amíg megbarnulnak, és puhára, szinte már krémesre sülnek. Ez kb. 40 perc. 
  3. Míg a padlizsán sül, a maradék olajba keverd bele a fokhagymát, petrezselymet, bazsalikomot, és a MAGGI fűszerkeveréket. Ezt a fűszeres olajat oszlasd el egyenletesen a már puhára sült padlizsánokon, majd tedd rá a paradicsom karikákat is, hogy elfedjék a padlizsánt. 
  4. Süsd így kb. 5 percig, majd tedd a tetejére a mozzarellát is, és süsd, amíg a sajt megolvad 
  5. Tálaláskor díszítsd friss bazsalikommal, és tálalj hozzá egyszerű köretet, ami hagyja a sült padlizsánt érvényesülni. Barnarizs vagy bulgur is nagyon jól illik hozzá.

Ha vendégváró falatkának készítenéd, a padlizsánt karikákra vágd, és így süsd meg. Így a sütési idő is rövidebb lesz.