Ezért tervezd meg a heti menüt!

Étkezés
Ezért tervezd meg a heti menüt!
Segíts magadon, spórolj időt, pénzt, ráadásul legyen egészségtudatosabb is a menü! Mindezt sokkal egyszerűbben, mint gondolnád. Hogyan? Mutatjuk.

Ha a menütervezés vagy bevásárlólista szavakat meghallod, rögtön összeráncolod a homlokod? Te is abban hiszel, hogy azt veszed meg a piacon vagy a boltban, ami szép, friss, és majd otthon rögtönzöl az alapanyagokból?
Ez jól tud működni, főleg, ha már gyakorlott háziasszony vagy, és receptek helyett a megérzéseidre hallgatva, improvizálva főzöl.

De ugye veled is előfordult, hogy a végén idő előtt kiürült a hűtő vagy épp ellenkezőleg: nem tudtatok mindent megenni, amit megvettél? És azt észrevetted már, hogy majdnem minden alkalommal ugyanazokat az alapanyagokat veszed, és egy idő után ezért ugyanazt a pár fogást készíted minimális eltéréssel? Te is sokszor állsz a kamra előtt azon dilemmázva, hogy mit főzz?

Többek között ezek megoldására is jó a menütervezés. 

Miért jó, ha előre megtervezed a menüt?

Egy előre megtervezett menüvel sokkal változatosabbá, izgalmasabbá tudod tenni az étrendet, van időd végiggondolni, mi az, amit szívesen ennétek és szívesen főznél. Akár gyűjthetsz előre is olyan recepteket, amiket szívesen kipróbálnál, és ilyenkor előveheted őket. Sőt, bevonhatod a gyerekeket is, így nagyobb eséllyel eszik majd meg jóízűen, amit eléjük teszel, ráadásul ezzel segítesz nekik a kiegyensúlyozott táplálkozási szokások kialakításában is. 

Ha megtervezed a menüt, te is sokkal jobban oda tudsz figyelni arra, hogy ne csak finom, de egészségtudatos ételek kerüljenek az asztalra. Jobban be tudod lőni a mennyiségeket is, így kisebb eséllyel marad a kamrában felhasználatlan alapanyag, tehát megelőzheted a pazarlást.

Ha tudatosan tervezel, a menüt úgy is összeállíthatod, hogy egyszerre előre el tudj készteni több fogást, vagy azok összetevőit, így időt spórolsz. És persze mondanunk sem kell, hogy ha jól belövöd a mennyiségeket, szezonális alapanyagokból főzöl, és tudatosan tervezel, bizony a költségeken is spórolni fogsz.

Töltsd le menütervezőnket!

Nem kell mindenre emlékezned, írd fel a menütervet mutatós és praktikus nyári menütervezőnkre, és tedd ki jól látható helyre! Így az egész család tudja majd, mire számíthat. Jó felület ez az ötleteléshez is: ha valakinek eszébe jut mit enne szívesen, csak felírja az ötletelős tervezőre, amit aztán közösen megbeszélhettek.
https://igyteljesazelet.hu/menutervezo
 
Ha szeretnél gyorsan, finomat és táplálót főzni, ezeket a tippeket érdemes megfogadnod: 

  • Használj minél több szezonális alapanyagot, zöldségeket, gyümölcsöket! 
  • A sütő a legjobb barátod! Nem kell őrködni fölötte és sokkal kevesebb zsiradék felhasználásával tudsz szinte bármit elkészíteni, mintha olajban sütnél. 
  • Főzz előre pár napra, ha pedig frissen készítesz valamit, válassz villámreceptjeink közül! 
  • Van pár jolly joker alapanyag, ami jó, ha mindig van otthon, hiszen nagyon megkönnyítik a dolgodat, és lerövidítik a főzőcskézést. Teljes kiőrlésű lisztből készült tortilla lap, leveles tészta, teljes kiőrlésű lisztből készült tészták, száraz hüvelyesek, köles, quinoa, barnarizs, MAGGI üveges szószok és alapok, Nestlé gabonapelyhek, csak hogy egy párat említsünk.

Jöhet pár ötlet a heti menühöz?

Böngéssz összeállításaink, receptjeink között, ments el őket a könyvjelzőid közé, így a következő menütervezéskor nem kell sokáig keresgélned.

Hideg gazpacho

Étkezés
hideg gazpacho
Ez a spanyol leves megunhatatlan, és tele van vitaminnal.

Húsmentes villámmenü

Étkezés
Ha az egészségtudatos táplálkozás jegyében több növényi alapú ételt ennél vagy egyszerűen nyitott vagy a változatos, izgalmas fogásokra, akkor ezt a menüt imádni fogod.
Húsmentes villámmenü