Mit egyen a gyerek a nyári szünetben? Tervezd meg a heti menüt!

Étkezés
Menütervező
Hasznos tippjeink mellett szuper receptek és egy letölthető nyári menütervező vár.

Ugye te is úgy gondolod, hogy nyári szünet ide vagy oda, nem lehet minden nap lángost és palacsintát enni? De nyilván te sem szeretnél a nagy melegben és a nyári pihenés alatt órákat a konyhában állni.  

Jó hír, hogy rengeteg klassz alapanyagból válogathatsz ilyenkor, így sokkal egyszerűbb a változatos, kiegyensúlyozott étkezés. Ha pedig letöltöd menütervezőnket, átláthatóbb lesz a bevásárlás és a főzés is, így jóval rövidebb idő alatt készítheted el az ételeket. 

Gyorsabb, olcsóbb és egészségtudatosabb is, ha sikerül a heti menüt előre megtervezned. Napról-napra ötletelni „mit is együnk, mi van itthon” témakörben amellett, hogy idegesítő, nagyon időrabló is.  

Töltsd le heti menütervezőnket, amellyel gyerekjáték lesz a menü összeállítása! 

Egyszerű és praktikus menütervezőnkkel átlátható lesz a család heti étrendje. Emellett olyan praktikus táplálkozási tanácsokat és recept ötleteket gyűjtöttünk össze rajta, amik mindig jó, ha szem előtt vannak.

Bajban vagy, hogy mi legyen az uzsi? Szezonális alapanyagokból főznél? Csak vess egy pillantást a menütervezőre, és máris szuper ötleteket meríthetsz! 

Miért tervezd meg előre a heti menüt?

  • Először is egyszerűbb otthon kitalálni, mit fogtok enni, és ehhez bevásárlólistát készíteni, mint a boltban, piacon ezen rágódni.  
  • Másrészt könnyebben elkerülheted az otthoni „készlethiányt” ugyanúgy, mint a pazarlást.  
  • Végül, de nem utolsó sorban egy előre összeállított menüvel tudatosan meg tudod tervezni a család kiegyensúlyozott étrendjét, és akár előre is tudsz főzni. Jobban átlátod így a tervezett ételek összetételét, és sokkal könnyebb követni az változatos táplálkozás és mértékletesség alapelveit is. 

Milyen legyen a heti menü terve?

  • A jó heti menü alkalmazkodik hozzátok és a közös étkezéseitekhez.  
  • A kedvenc receptek mellé felvehetsz újakat a listára, amit ki szeretnétek próbálni, így nem válik sablonossá az étrend.  
  • Válassz szezonális zöldségekből, gyümölcsökből készíthető recepteket! 
  • Bár napi ötszöri étkezés javasolt, már azzal is sokat segítesz magadon, ha a három főétkezést betervezed. A kisétkezésekhez pedig írj magadnak egy ötletlistát, amiből kedvetek szerint válogathattok. 
  • Vond be a gyerekeket is! Amellett, hogy így könnyebben elsajátíthatják a kiegyensúlyozott táplálkozás alapelveit, izgalmas program, amit aztán a hűtőre ragasztott terven nyomon is tudnak követni. 

Bevásárló lista, ami megkönnyíti az életed

A bevásárlás az, ahol a tervezés igazán nagyot lendít az életeteken időben, pénzben, változatosságban. Az, hogy így időt spórolsz egyértelmű, de a több, kis bevásárlás helyett egy-két nagyobbal pénzt is spórolsz. Emellett nem vásárolsz össze olyan élelmiszereket, amik aztán a hűtő hátuljában megromlanak végül.  

A tervezett bevásárlásnál könnyebben átlátod, mennyi zöldséget, gyümölcsöt vásárolsz, érdemes elgondolkodni az arányokon, hiszen az egészséges táplálkozás a tervezésnél kezdődik! 

Jól jönne pár ötlet a heti menühöz? Kattints receptjeinkre!

 

Vitamindús levesek főzés nélkül

Étkezés
Ezek a levesek kihagyhatatlanok a nyári menüből. Nem csak azért, mert remek hűsítők és magas a vitamintartalmuk, hanem azért is, mert anélkül elkészülnek, hogy bekapcsolnád a tűzhelyet.
Vitamindús levesek főzés nélkül

 

Pizzatekercs

Étkezés
pizzatekercs
Ez a fogás vendégváró falatkáknak is kiváló, de a gyerekeknek iskolába is csomagolhatod