Almás-fahéjas pohárkrém, a leggyorsabb villámdesszert

Étkezés
Almás-fahéjas pohárkrém
Percek alatt elkészül, és a konyhában kevésbé tapasztaltak is könnyedén megbirkóznak vele.

Alma helyett ráadásul készítheted körtéből is, attól függően, éppen minek van szezonja, vagy mi van otthon. Kis befőttesüvegben, akár az irodába is magaddal viheted.  

Amellett, hogy finom és praktikus, ez a finomság a rosttartalma miatt is jó választás. A pohárkrém alapját képező almás-fahéjas CHEERIOS Zab 85%-a teljes kiőrlésű zabliszt. A teljes értékű gabona mellett pedig 7 féle vitamint, vasat és kalciumot is tartalmaz. 

Miért fontos a zabfogyasztás? A zab természetesen gazdag béta-glükán rostban. 3 gramm béta-glükán napi bevitele csökkentheti a vér koleszterinszintjét, így fogyasztása kifejezetten ajánlott, mivel a szívkoszorúér-betegség kialakulásában a magas koleszterinszint kockázati tényező.

Almás-fahéjas pohárkrém

Almás-fahéjas pohárkrém

2

Hozzávalók

  • 2 alma megpucolva, kockákra vágva 
  • 1 kk fahéj 
  • 3 szegfűszeg 
  • 1 dl víz 
  • 1 ek citromlé 
  • 2 tk cukor 
  • kis doboz natúr joghurt 
  • 4-6 ek Nestlé CHEERIOS Zab alma & fahéj 

Elkészítés

  1. Az almát a vízben a citromlével és a fűszerekkel együtt főzd puhára. Ha megfőtt, a szegfűszeget vedd ki a vízből, a kompótot pedig hagyd hűlni. 
  2. Halmozd a kompótot egy pohár aljára, szórj rá Nestlé CHEERIOS Zab gabonapelyhet, majd locsold meg natúr joghurttal. 
  3. A tetejét díszítsd őrölt fahéjjal és alma szeletekkel. 

Még krémesebb lesz a desszert, ha a kompótot, miután megfőtt, leturmixolod. A kompót-joghurt arányokon pedig változtass nyugodtan ízlés szerint.