Hamisítatlan, olasz fogások az asztalon, pofon egyszerűen

Étkezés
Igazi olasz fogások
Az olasz tésztaételekben az a jó, hogy viszonylag egyszerűen elkészíthetők, és nagyon finomak. Ha így csinálod, tényleg hamisítatlan olasz fogásokat készíthetsz. Legjobb tippjeink és receptjeink egy helyen.

Ezt a pár alapszabályt tényleg érdemes elsajátítanod, meglátod, mennyivel finomabb lesz így bármelyik olasz tésztaétel. Ha te viszont már tudod, mik a tésztafőzés fortélyai, a cikk végén szuper recept ötleteket gyűjtöttünk össze, csak győzz válogatni!  

 

Egy jó olasz tészta alapja tehát a megfelelő állagúra főtt, jó minőségű tészta. Ez így nagyon egyértelműnek tűnik, pedig sokszor ezen a lépésen bukik meg a dolog. Ahhoz, hogy igazán jó tésztát főzz, felejtsd el a következőket:

  • Bár rengeteg helyen hallani, ne tegyél a főzővízbe olajat! 
  • Ne főzd túl puhára a tésztát! 
  • Miután megfőtt, ne hagyd egy percre sem állni a vízben, rögtön öntsd le róla a főzővizet, és ne öblítsd le utána! 

Így főzd a tésztát, hogy olyan legyen, mint egy olasz étteremben 

  1. Válassz jó minőségű durum tésztát!  
  2. A tésztát mindig sok vízben főzd! 250 g tésztához minimum 3 liter vízzel számolj. 
  3. A víz olyan sós legyen, mint a tenger! Ez 3 liter vízhez kb. 1 evőkanál sót jelent. 
  4. A tésztát mindig lobogó vízbe tedd, különben csirizes lesz! 
  5. Amint benne van a tészta a vízben, alaposan keverd meg, így nem fog összeragadni. Főzés közben is keverd meg időnként. 
  6. Nagyon fontos a főzési idő, ne hagyd túl puhára főni! Az ideális állagot az olaszok „al dente” -nek, hívják. Ez azt jelenti, hogy már pont megpuhult a tészta, - tehát amikor kettévágod, nem látszik a középső kemény rész – ugyanakkor nem főtt szét, van még ellenállása. A csomagoláson látható főzési idő jó irányadó, azonban, ha tényleg biztosra akarsz menni, érdemes közben kóstolni. 
  7. Amint megfőtt, öntsd le róla a főzővizet. Ahogy korábban írtuk, ne hagyd vízben állni, és öblíteni is tilos.  
  8. Tegyél félre a főzővízből! Ha a szószod túl sűrű lett, ezzel tudsz korrigálni. 
  9. A tésztát öntsd a szószra, és keverd össze!

 

Ha a tésztád tökéletes, már csak egy jó szósz kell hozzá 

Remek házi szószt készíteni nem nagy ördöngösség, fontos hozzá a jó minőségű alapanyag és a jó fűszerezés. Ha azonban biztosra szeretnél menni, számos olyan megoldást tudunk, amikkel megkönnyítheted a dolgod, és gyorsan, egyszerűen, pár friss alapanyag hozzáadásával ízletes tésztaételt készíthetsz. 

A MAGGI Trattoria a casa termékcsaládja segítségével kétféle népszerű olaszos tésztaételt készíthetsz el gyorsan, könnyedén, mindössze pár friss hozzávalóval. Spaghetti 4 Formaggi és Spaghetti al Pomodoro alapjainkat hamar megkedveli majd az egész család. 

Ha pedig a hagyományos bolognai spagettire esküszöl, a MAGGI üveges szószok lehetnek segítségedre. 

Jöhet pár szuper recept? 

Ezeket a jól bevált recepteket érdemes kipróbálnod, nem fogsz csalódni.

A legegyszerűbb carbonara spagetti titka 

Étkezés
Ha eddig azt hitted, hogy jó carbonara spagettit csak étteremben ehetsz, tévedtél. Otthon is egyszerűen elkészíthető ez a méltán népszerű olasz finomság. Rögtön 2 tippet is mutatunk. 
Carbonara spagetti hagyományosan